Abiznis

Atlas banka uvećala kapital za još pet miliona eura

Većinski akcionar Atlas Banke AD Podgorica, kompanija Atlas Capital Holding, danas je iskoristila svoje pravo i izvršila upis i uplatu akcija nove emisije u vrijednosti od 5.000.000,00€. Na taj način, kapital Atlas Banke je u periodu kraćem od godinu uvećan za 10.000.000,00 eura.
Atlas banka uvećala kapital za još pet miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Posljednjom uspješnom dokapitalizacijom, Atlas Banka je potvrdila status stabilne finansijske institucije i svoju dugogodišnju ulogu značajnog poslovnog subjekta u finansijskom sistemu Crne Gore.

Banka i dalje razvija svoje tržišno učešće na finansijskom tržištu, što potvrđuje visok nivo depozita, ukupne likvidnosti i svih značajnih pokazatelja poslovanja.

Atlas Banka je nedavno uspješno realizovala i proces integracije kartičnoj asocijaciji China Union Pay sa kojom je poslovnu saradnju započela u novembru 2017. godine. Time je Atlas banka AD Podgorica obezbijedila dominantnu poziciju na tržištu Jugoistočne Evrope u saradnji sa ovom kartičnom asocijacijom.

China Union Pay je 2015. godine prestigla dva najveća konkurenta na svjetskom tržištu, američke kompanije VISA i Mastercard, zauzevši 43% tržišnog učešća. Prisutna je u 162 zemlje, ima 1500 članica finansijskih institucija i preko 14 miliona korisnika kartica.

Portal Analitika