Fudbal

Krunisati sezonu

Kada je Mladost neposredno prije početka sezone promovisala novi tim i pojačanja u liku prije svih Cicmila, Simovića, Raičevića, Ćetkovića i Adrovića, prema mišljenju mnogih to je bio ,,drim tim spreman da ide i na duplu krunu. Međutim, već nakon osam kola “romantičari” su imali zaostatak od devet bodova za liderom (Sutjeska), pa je bilo jasno da su velike ambicije pod velikim znakom pitanja. Turbulentna polusezona i sve dalja pozicija od evropske zone pred start drugog dijela slutila je da će sezona za Mladost imati prefiks neuspješna.
Krunisati sezonu
Portal AnalitikaIzvor

Ali, nakon ,,trenerske viteške”, tokom koje su “potrošeni” Dejan Vukićević, Branko Smiljanić i Vesko Stešević, uprava kluba našla je idealno rješenje u Aleksandru Miljenoviću. Smiren, ali veoma stručan i posvećen, rođeni Cetinjanin napravio je ,,šok terapiju” Mladost je bila gotovo pola godine bez poraza, a iz gotovo bezizlazne situacije ,,crveni su osigurali nastup u Evropi i ispunili prioritetni cilj.

Večeras, imaju priliku da krunišu sezonu i da poslije svega osvoje čak i trofej Mladost će u trećem finalu Kupa (u posljednje četiri godine) juriti drugi pehar, ali iako igraju protiv drugoligaša, ekipe Igala, Miljenović je oprezan.

“Realno, s obzirom na to da smo mi prvoligaši, Mladost se pita. Ali, pita se i Igalo. Od mog dolaska u Mladost išli smo korak po korak, od utakmice do utakmice i o finalu Kupa nijesmo razmišljali sve do ovog zadnjeg meča. Mislim da imamo iskusne i kvalitetne igrače, da možemo se nositi sa ulogom favorita koju imamo, iako je za mene to samo jedna riječ, ali sve to treba da se pokaže na terenu i treba da se pruži maksimum”, u svom stilu prokomentarisao je Miljenović.

Za treći trofej

Aleksandar Miljenović prije 16 godina na istom mjestu proslavio je trofej Kupa Crne Gore, tada kao trener Lovćena, 2009. godine stigao je do novog trofeja u trenerskoj karijeri, tada kao strateg Petrovca. Večeras će u trećem finalu juriti treći pehar.

“Dvije su želje iste, a to je da se osvoji trofej i to je legitimno i normalno. Neću govoriti da smo apsolutni favoriti i da ćemo ga osvojiti. Igrao sam ovakve utakmice, gdje smo možda po kvalitetu bili slabiji, a pravili smo dobre rezultate. Lijepo bi bilo da se osvoji Kup i to je na početku sezone i bio jedan od ciljeva Mladosti. Mi smo se kroz prvenstvo izborili za Evropu, ali sigurno da je želja svih nas da prigrabimo ovaj trofej”, jasan je Miljenović, koji je preporodio Mladost i nakon sedam godina vođenja omladinske reprezentacije na najbolji način se vratio “klupskom fudbalu”.

Igalo je tek u pretposljednjem kolu osiguralo opstanak u Drugoj ligi, ali to nije zavaralo stručni štab Mladosti, koji se ozbiljno priprema za meč sezone.

“Cijenim rezultat koji su napravili protiv Grblja, znam da su veoma motivisani i da će dati sve od sebe”, podvukao je Miljenović, koji ni večeras neće imati na raspolaganju najjači tim.

“Od moga dolaska susretali smo se sa mnogo problema oko povrijeđenih igrača, a situacija ni sada nije bolja. Dva igrača koja bi mogla da budu značajna u ovom susretu, Tomić i Mendi, nijesu spremni, Radulović dugo nije trenirao, ali pokazale se i prvenstvene utakmice da Mladost ima dovoljan broj kvalitetnih igrača, da može napraviti dobar rezultat”, zaključio je Miljenović.

Dug put

Mladost je na putu do finala eliminisala Čelik, Zetu, Mornar i Budućnost. Posljednji korak, čini se, da je za Mladost i najlakši, ali…

“Dugačak je bio put do finala. Uspjeli smo da izbacimo i Budućnost u polufinalu i sigurno je da ćemo ići na pobjedu. Očekujemo je naravno, kako bismo osvojili jedan od dva trofeja. To bi nam mnogo značilo, jer je ova ekipa bila projektovana da osvoji duplu krunu. Ali, Sutjeska je bila toliko odmakla da jednostavno nijesmo mogli da im pariramo. Finale je jedna utakmica i izrazitog favorita nema, mislim da će ekipa koja bude više željela, više se trudila i bila više koncentrisana slaviti. Nadam se da ćemo u ovom slučaju to biti mi”, istakao je Mirko Raičević, kapiten Mladosti.

Mladost će večeras igrati treće finale i opet neće igrati za trofej protiv najtrofejnijih ili najboljih nakon Lovćena i Petrovca, večeras je rival Igalo.

“Uslovno smo favoriti, jer dolazimo iz Prve lige. Izuzetno respektujemo ekipu Igala i njihovog trenera, pokazali su zajedništvo protiv Grblja i uspjeli da izbace ekipu koja je završila četvrta na tabeli i ne tako davno nas pobijedila sa 2:1”, naglasio je Raičević, koji je 2008. godine, kao član Budućnosti penalima izgubio finale od Mogrena.

“Nijesam tada imao sreće, nadam se da će mi se to večeras vratiti”, poručio je Raičević.

Portal Analitika