Kultura

Izložba „Mnogolikost savremene umjetnosti“ u četvrtak

U četvrtak, 31.maja sa početkom u 21 čas u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Centar“ biće otvorena kolektivna izložba radova crnogorskih umjetnika pod nazivom „Mnogolikost savremene umjetnosti“. 
Izložba „Mnogolikost savremene umjetnosti“ u četvrtak
Portal AnalitikaIzvor

Na izložbi će se predstaviti Dragoslav Jeknić Shaft, Duško Radović, Jelena Martinović, Majda Mučić, Matija Radović, Milun Lutovac, Seida Belegović, Sonja Krajnović, Tatjana Maliković Ćupić i Željko Dapčević.

„Sva djela izložena na kolektivnoj izložbi crnogorskih umjetnika u Centru savremene umjetnosti Crne Gore „Mnogolikost savremene umjetnosti“ ujedno su, i dio, i cjelina. Ona su, u stvari: stvar i osjećanje, osjećanje i ideja, materija i duh, jednog vremena - unutar kojeg se pojavljuju istovremeno, i kao forma, i kao sadržaj, u vidu međusobno uslovljenih vrijednosti, između kojih je veoma teško povući granicu... Utisak identitetske krize, koji i preovladava na ovoj postavci, nastaje zbog izmijenjenih odnosa između umjetnosti i društva, kao i mnogolikosti savremene umjetnosti...“ zapisao je, između ostalog, Milun Lutovac u katalogu izložbe.

O projektu, autorima i njihovim djelima govoriće doktorant Teorije savremene umjetnosti Milun Lutovac, a izložbu će otvoriti profesor dr Maja Bogojević.

Izložba u galeriji „Centar“ se može pogledati do 30. juna.

Portal Analitika