Politika

Kazne od 150 do 5.000 eura zbog političkog reklamnog materijala

Zloupotreba prostora prilikom lijepljenja političkog propagandnog materijala tokom predizborne kampanje na lokalnim izborima u glavnom gradu ustanovljena je na više lokacija, kazali su za Pobjedu iz Komunalne inspekcije.
Kazne od 150 do 5.000 eura zbog političkog reklamnog materijala
Portal AnalitikaIzvor

Iz ove gradske službe naveli su da su narušavanja propisa u isticanju reklamno-propagandnog materijala zabilježena u ulicama Miloja Pavlovića u Donjoj Gorici, Serdara Jola Piletića, Gavra Vukovića, Mila Radunovića, Nikole Tesle, ali i na Trgu nezavisnosti.

Kako ističu, reagovali su odmah i u saradnji sa gradskim službama (Komunalne usluge i Čistoća) uklonili reklamne plakate sa spornih lokacija.

Sve političke partije su bile jednako zastupljene poručuju iz Komunalnih usluga, uz napomenu da se propisane kazne kreću od 150 do 5.000 eura za pravno lice i od 20 do 800 eura za fizičko lice i odgovornu osobu u pravnom licu.

Bilo je i nekoliko slučajeva da su reklamni materijal pojedine političke partije postavljale na fasadama zgrada, stubovima javne rasvjete, gradilišnim ogradama i sl. i to bez odobrenja nadležnih. 

U jednom slučaju konstatovano je da je subjekat nadzora podnio zahtjev za pribavljanje odobrenja za postavljanje reklamnih panoa, te je njima komunalni inspektor rješenjem dao rok od sedam dana da pribave odobrenje”, navode iz Komunalne inspekcije.

Foto: RSE

Portal Analitika