Društvo

Vojvodić nezakonito smijenjen?

Podgorički Osnovni sud prihvatio je tužbu Rada Vojvodića i poništio i ocijenio kao nezakonitu odluku Savjeta RadioTelevizije Crne Gore, kojom je razriješen dužnosti generalnog direktora.
Vojvodić nezakonito smijenjen?
Portal AnalitikaIzvor

Vojvodić je razriješen tajnim glasanjem članova Savjeta, na sjednici održanoj krajem novembra 2016. godine, a nakon toga podnio je tužbu protiv RTCG zbog nezakonite smjene.

Njegovo razrješenje predložio je tadašnji član Savjeta Goran Đurović jer je smatrao da je Vojvodić nanio veliku štetu toj medijskoj kući kada je poništio konkus za direktora Televizije Crne Gore.

Zasmetalo mu je i što je Vojvodić privremeno ukinuo emisiju „Replika“, ali i to što nije, kako je naveo, poštovao brojne zaključke Savjeta RTCG. Za njegovu smjenu glasalo je pet članova Savjeta, troje ih je bilo protiv, a jedan uzdržan.

Na istoj sjednici Savjet je, tajnim glasanjem, izabrao Andrijanu Kadiju za v. d. generalne direktorke Javnog servisa – imala je šest glasova za, dva su bila protiv, dok Mimo Drašković nije glasao, jer je ranije napustio sjednicu.

Advokat Goran Rodić, koji zastupa Vojvodića, kazao je Pobjedi da još nije dobio presudu, ali da je od početka uvjeren u pozitivan ishod za svog klijenta, te da će je komentarisati kada je preuzmu.

- Ukoliko bi se ova odluka poništila u sudskom postupku, računajući vrijeme koje je potrebno dok dođe do presude, finansijska šteta za Javni servis iznosila bi 200.000 eura – kazao je Rodić za Pobjedu nakon što su podnijeli tužbu.

Podsjetio i da je zbog nezakonite odluke Savjeta RTCG ova kuća već jednom bila na gubitku, kada je Javni servis u sudskom postupku dobio bivši generalni direktor Branko Vojičić.

Savjet je Vojičića ostavio bez posla, a on je na sudu ne samo vraćen na posao, već je RTCG morala da mu isplati blizu 100.000 eura. I njega je zastupao Rodić.

Portal Analitika