Politika

Krivokapić: Ako nema dogovora, predložiću povratak u Skupštinu

Opozicija treba da se vrati u parlament kako bi sa vlašću dogovorila fer uslove za parlamentarne izbore, smatra lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.
Krivokapić: Ako nema dogovora, predložiću povratak u Skupštinu
Mina/Portal AnalitikaIzvor

On je Televiziji Vijesti rekao da neće podnijeti ostavku zbog neuspjeha na nedjeljnim lokalnim izborima, ali da će je ponuditi ako rezultati ne budu dobri na parlamentarnim.

Na pitanje da li misli da će jedna od posljedica lošeg rezultata na lokalnim izborima biti povratak opozicije u parlament, i da li će SDP to učiniti, Kivokapić je kazao da će odluku o tome donijeti organi partije.

„Ali mislim da je to prirodan put otvaranja dijaloga da bismo dogovarali uslove za predstojeće parlamentarne izbore, jer ako tih uslova ne bude, kao što se vidi, svaki izborni proces je nasilniji, tenzičniji. Ako ne bude dogovora unutar opozicije, svakako, predložiću da se SDP vrati u parlament“, naveo je Krivokapić.

Upitan osjeća li odgovornost za loš izborni rezultat na izborima u Podgorici, gdje SDP, zajedno sa Demosom, nije prešao cenzus, Krivokapić je rekao da svi u partiji, pa i on, a i opozicija u cjelini, moraju osjetiti jaku odgovornost.

„Za razliku od drugih opozicionih stranaka, mi smo lista koja na ovim izborima nije imala ime lidera partije i željeli smo da damo priliku, na evropski način, da građani znaju svoje lidere na lokalnom nivou i da za njih glasaju“, poojasnio je Krivokapić.

Nažalost, kako je naveo, pokazalo se da u Crnoj Gori ta politička zrelost jos nije velika, i da građani traze jake lidere.

„Tu smo grešku ustanovili i ja ću uzeti punu odgovornost za parlamentarne izbore već sada, i ako rezultat ne bude bolji, poslije parlamentarnih izbora pred Glavni odbor staviti pitanje svog povjerenja“, rekao je Krivokapić.

Portal Analitika