Fudbal

Piksi otkrio tajnu iz Barija staru skoro tri decenije

Fudbaleri Crvene zvezde su na današnji dan prije 27 godina osvojili Kup evropskih šampiona, do sada jedini u istoriji, a ujedno i najbitniji klupski trofej Starog kontinenta.
Piksi otkrio tajnu iz Barija staru skoro tri decenije
TV Prva Izvor

Tada je Dragan Stojković bio na drugoj strani, jer je samo nekoliko mjeseci prije toga otišao u redove Olimpika iz Marseja.

Legendarni Piksi je otkrio detalje koji do sada nijesu mogli da se čuju, pa ni skoro tri decenije kasnije.

- Desilo se nešto interesantno. Kada sam odlazio iz Zvezde, zahvalio sam se svima i rekao vidimo se u finalu Kupa šampiona - uz osmjeh je rekao Stojković, a to se na kraju i obistinilo.

Bio je oduševljen kada je vidio da su crveno-bijeli u "infarkt" utakmici eliminisali Bajern i zakazali duel na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju.

- Kada sam vidio sve te igrače pitao sam ih gdje su došli. Onog momenta kada sam izašao na teren prije utakmice, bio sam presrećan - istakao je Piksi u jutarnjem programu televizije "Prva".

Osvrnuo se kratko na utakmicu i na to što nije htio da šutira penal svojoj Zvezdi.

- Nijesam mnogo učestvovao u utakmici, jer sam odigrao samo 12 minuta u drugom produžetku. Trebalo je da igram od početka, ali veče prije nijesam odabran. Neko je odlučio da ja ne počnem. Odbio sam da šutiram penal, da se ne špekuliše mnogo i dobro sam to uradio - naveo je Dragan Stojković, peta "Zvijezdina zvijezda".

 

Portal Analitika