Rukomet

Od povrede ramena zavisi da li će igrati još sezonu

Katarina Bulatović ima problema sa lijevim ramenom, zbog čega nije u sastavu crnogorske rukometne reprezentacije za dva posljednja kvalifikaciona meča za odlazak na EP.
Od povrede ramena zavisi da li će igrati još sezonu
Portal AnalitikaIzvor

Na terapijama je, za dvije sedmice će slika oko povrede biti jasnija, a ako sve bude okej, odigraće još jednu sezonu. Vjerovatno u istom klubu, ruskom Rostovu, koji želi da zadrži našu reprezentativku.

- Nije mali problem i nije sjajno. Bila sam u Dubrovniku, primila injekciju, biće potrebno strpljenje, a nadam se najboljem. Vidjećemo tek što će biti, a zbog toga još nijesam spremna da pričam na temu oko naredne sezone. Sigurna sam da se na terenu neću mučiti. To neću da radim, a ako budem spremna sto odsto, odigraću još sezonu. Ako ne, polako kući. Drugih klubova nema, kao što nema ni potrebe da mijenjam. U Rusiji je bilo super - kazala je Bulatović.

Nekadašnji desni bek Budućnosti prvi put u bogatoj karijeri igrala je za ruski tim. Utisci su snažni. Sezona je bila zamalo odlična.

- Mogla je biti malo bolja na završnom turniru. Malo je falilo, ali tako je kako je, sada nema nazad. Rostov je osvojio duplu krunu, na F4 u Budimpešti zaustavljen od Vardara u polufinalu. Sezona je bila duga, ruska liga i  i putovanja naporna. Teško! - Sve je tako, vjeruj mi. Prvih šest mjeseci, dok se nijesam adaptirala, bila je katastrofa. Ali, polako sam se na sve navikla, od tih napornih, dugih putovanja do utakmica... Dešavalo se da igramo sedmično po tri utakmice. Zato su nam uglavnom treninzi bili više kao oporavak. Ekipa je na papiru djelovala moćno, puna iskustva.

Kaća je sa nekim od igračica Rostova imala priliku ranije da igra.

- Nije bilo sad nešto mnogo puno drugačije u odnosu na sredine gdje sam ranije igrala. Uglavnom je to više zavisilo od trenera. Sistem trenera je bio drugačiji, ali to je njegova stvar. Najbitnije je bilo da se uklopim, a poslije je bilo okej.

Zanimalo nas je kakvi su Kaćini utisci o ruskim igračicama:

- Ima ih svakakvih, Makeeva je žena koja ne bi izlazila iz teretane, bilo je takvih koje ne bi ništa da rade, ali bi da igraju. Ali, na trenzima su to što je trebalo da rade radile. Neizbježna tema je reprezentacija.

,,Crvene“ su osigurale plasman na EP u Francuskoj. Kako Katarini sada izgleda reprezentacija i na koji način je gleda od SP u Njemačkoj.

- Žao mi je što neke igračice nijesu bile sa nama na prvenstvu, a koji bi nam značile. Ne znam što bih rekla. Sve mislim da smo blizu medalje, ali i da nam opet nešto fali. I dalje ostajem pri tome da nam fali neka izmjena, da se odmorimo. Vidjeli ste koliko smo igrali Mika, ostale i ja. Kao da smo htjele toliko da igramo, a opet to nije bilo do nas, to je bilo do trenera. Evo, Đina Malović ide dalje pa ćemo da vidimo kakva će da bude sa formom i sa svim živim. Znamo koliko se igračica promijenilo i koliko su mijenjale reprezentacije koje su igrale za medalju. Nije se gledalo ko je stariji ili mlađi. Živjeli su za to. Sad ovo ispada kao šuplja priča o izmjenama, ali je tako. Kada vidimo koliko su druge ekipe mijenjale, koliko mi, mislim da je to bilo to. Nijesam pogledala još ni jednu utakmicu sa SP, niti imam želju, još uvijek imam isti osjećaj od ranije.

Šansu za mlađe i neke nove stvari vidi u predstojeća dva okršaja sa Slovačkom i Italijom.

- Vidjećemo kako će to da izgleda na ove dvije utakmice. Slovačku smo jedva dobili u Baru, pa možda baš sa njima u gostima vidimo koliko smo napredovali ili koliko nijesmo, koliko od koga možemo da očekujemo. U sastavu su Mika, Majda, Joka sa kojom će sigurno izgledati drugačije nego što je bilo u Baru. Vidjećemo i igračice Budućnosti, koje zamalo nijesu prošle na F4. Ima tu materijala i svega, ali treba uklopiti - istakla je Bulatović.

Portal Analitika