Društvo

Bošković studentima: Ne plašite se odluka, sami kreirate svoj put

„Ne plašite se odluka. Sami kreirate svoj put. Zato se trudite da na tom putu ostavite trag za sobom, bez osvrtanja na tuđe komentare, ali i bez zavisti na tuđe uspjehe“.
Bošković studentima: Ne plašite se odluka, sami kreirate svoj put
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je poručio ministar odbrane, mr Predrag Bošković, obraćajući se gostima Ministarstva odbrane, članovima studentske organizacije ADAMAS Pravnog fakulteta DU, kao i nekoliko studenata  smjera bezbjednosti Humanističkih studija na UDG-u.

Govoreći na temu liderstva, Bošković je kazao da je ono duboko povezano isključivo sa obrazovanjem. „Ako želite da postanete neko i nešto, pođite od sebe, od sopstvene nadgradnje. A ta nadgradnja počinje obrazovanjem i ulaganjem u svoja znanja. I, ponavljam - ne plašite se odluka. Bolja je i pogrešna, nego nikakva odluka. Preuzmite odgovornost za sebe“, poručio je ministar.

On je u neposrednom razgovoru sa studentima govorio o svojim školskim i studentskim danima, o izazovima koje nosi tinejdžersko doba, ali i o kasnijim profesionalnim angažmanima u politici, sportu i izvršnoj vlasti. Bošković je pričao o važnosti posvećenosti poslu, upornosti i pozitivnom stavu.

Studenti su pokazali veliko interesovanje za rad Ministarstva odbrane, postavljajući konkretna pitanja o mogućnostima zapošljavanja u sektoru odbrane, karijernim mogućnostima, dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Studentska organizacija ADAMAS ima za cilj edukaciju studenata prava, kroz neposredan kontakt i saradnju sa predstavnicima svih pravnih profila, kao i posjetu institucijama i organima uprave. 

 

 

Portal Analitika