Društvo

Unija mladih preduzetnika CG pokrenula saradnju sa Asocijacijom mladih preduzetnika Kine

Predstavnici Unije mladih preduzetnika Crne Gore, na poziv Asocijacije mladih preduzetnika NR Kine, prisustovali su Inovacionoj i razvojnoj nedjelji saradnje mladih preduzetnika 2018. godine u Zhuhai-u, u Kini, od 21. do 25. maja, a sve u okviru saradnje koju Unija realizuje sa Asocijacijom crnogorsko-kineskog Društva prijateljstva, u skladu sa potpisanim memorandumom o saradnji u martu ove godine.
Unija mladih preduzetnika CG pokrenula saradnju sa Asocijacijom mladih preduzetnika Kine
Portal AnalitikaIzvor

Delegacija Unije je imala priliku da upozna jedne od najuspješnijih mladih preduzetnika iz dvadesetčetiri različite države kao i da uspostavi veliki broj kontakata sa organizacijama koje se bave pitanjem preduzetništva mladih širom svijeta, da sa njima dijeli svoja iskustva i iskustva mladih preduzetnika u Crnoj Gori.  

Takođe, predstavnici Unije su posjetili i jedne od najvećih kineskih kompanija i fabrika u različitim industrijama, koje su dodatno dale inspiracije i znanja za funkcionisanje Unije u daljem periodu. Ostvarena je saradnja i sa investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u inovacije mladih ljudi iz naše zemlje.

Predsjednik Unije Uroš Bulatović je u svom govoru na ceremoniji otvaranja ovog događaja naglasio da mladi preduzetnici predstavljaju izvor inovacija, nove snage i ideja. 

“Mladi preduzetnici podstiču ekonomski rast i stvaraju uslove za prosperitetno društvo, zato je neophodno da oni budu u fokusu svoje države”, kazao je Bulatović.

Organizacije koje okupljaju mlade preduzetnike iz Kine i Crne Gore su se složile da daju inicijativu, podršku i da sarađuju na zajedničkim aktivnostima u oblasti preduzetništva mladih, obrazovanja, nauke i istraživanja na čemu će se njihovo buduće djelovanje temeljiti. 

Portal Analitika