Crna hronika

Nemam nikakvih saznanja o ranjavanju Lakić, nacrtana mi je meta

Urednica hronike u Dnevnim novinama Nataša Pajović juče je u svojstvu građanke dala izjavu u Višem državnom tužilaštvu, a poziv je dobila u petak od tužiteljke Suzane Milić, kako bi saopštila ima li kakvih saznanja o napadu na novinarku ND Vijesti Oliveru Lakić i da li je komentarisala njeno ranjavanje onako kako su to Vijesti objavile, da je „trebalo gađati u glavu, ne u nogu“.
Nemam nikakvih saznanja o ranjavanju Lakić, nacrtana mi je meta
PobjedaIzvor

Pajović je kazala tužiteljki da joj nije jasno zašto je pozvana, da nema nikakvih saznanja o napadu na novinarku Vijesti i da nikada ne bi izgovorila monstruoznu rečenicu da je Lakić trebalo ubiti, kako su joj to pokušale podmetnuti Vijesti objavljujući njenu i fotografiju novinarke Kristine Jerkov, uz naslov „Trebalo je u glavu“.

- Tužiteljka Milić je saopštila da sam pozvana u svojstvu građanina, a po prijavi Olivere Lakić koja je procijenila da imam neka saznanja. Rekla sam ono što je istina - da nemam nikakvih saznanja i da su mi Vijesti nacrtale metu i da mi nije jasno zašto sam pozvana u tužilaštvo.

Na pitanje da li sam izjavila kako joj je „trebalo pucati u glavu“, odgovorila sam da sam normalna osoba, majka dvoje djece i da nikad tako nešto ne bih mogla da izgovorim.

Tužiteljka me, takođe, pitala i što je, po mom mišljenju, razlog za objavljivanje spornog teksta u Vijestima, odnosno zašto su mene i moju koleginicu doveli u kontekst napada na Oliveru Lakić. Odgovorila sam ono što mislim – da bi pravili od sebe žrtve. I dalje mi nije jasno zašto sam pozvana. Sve ovo doživljavam kao još jedno crtanje mete meni i mojoj porodici i mediju u kojem radim – kazala je Pobjedi Nataša Pajović.

Portal Analitika