Region

Izrešetani muškarac u Beogradu kum Luke Bojovića

Dragoslav MIloradović (43), koji je večeras ubijen isspred svoje autoperionice na Karaburmi, bio je blizak saradnik i kum jednog od najozloglašenijih krimi bosova Luke Bojovića, saznaje "Blic".
Izrešetani muškarac u Beogradu kum Luke Bojovića
Portal AnalitikaIzvor

Miloradović je usmrćen oko 20 sati i 30 minuta kada je na njega pucano sa motora u pokretu. Ubice su se nakon likvidacije uputile preko pančevačkog mosta, a policija je pokrenula akciju "Vihor, u okviru koje su pojačane patrole i Beograd je u blokadi.

Miloradović je, prema nezvaničnim saznanjima, bio jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića u Srbiji.

Prema jednoj od optužnica na kojoj su se nalazili, MIloradović je Bojoviću pomagao prilikom izrade lažne lične karte koje je tada mladi krimi-bos u usponu koristio prilikom skrivanja i bjekstva. Ipak, presudom Prvog opštinskog suda, obojica su oslobođeni krivice: Miloradović za falsifikovanje isprave (koje su inače nađene kod njega u stanu), a Bojović i za posjedovanje oružja.

Miloradović je, prema saznanjima "Blica", bio povezivan i sa pokušajem ubistva Milana Beka. Naime, Miloradović je pozajmio 35.000 eura Ivanu Adrovcu, mužu optužene Maje Adrovac.

To je, zapravo, bio novac Filipa Koraća, vođe preostalog dijela Bojovićevog klana, koji je Adrovac navodno planirao da uloži u trgovinu kokainom. Ipak, novac je propao, a Adrovac je ostao "dužan" Miloradoviću, odnosno Koraću. Da li je i kako je taj dug naplaćen - nije poznato.

Portal Analitika