Fudbal

Tumbaković: BiH je bila bolja, atmosfera fantastična

Selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, zadovoljan je remijem na Bilinom polju. On je na pres konferenciji nakon utakmice ponovio da je Crna Gora u Zenicu doputovala bez ključnih igrača, te da stoga konačnim rezultatom mogu biti zadovoljni.
Tumbaković: BiH je bila bolja, atmosfera fantastična
sportske.baIzvor

“Bila je jedna prijateljska svečana utakmica. Poslije tog 15. minuta napravljen je pozdrav kakav zaslužuju ova trojica igrača. BiH je bila angažovanija, kvalitetnija. Postavili smo igru da pokušamo nešto iz kontre. Utakmica je bila korektna i fer. BiH je imala više prednosti, trebamo biti zadovoljni jer smo imali pet igrača koji su debitovali za reprezentaciju”, kazao je Tumbaković, koji je potom govorio o korektnom dočeku, što nije slučaj kada igraju zemlje iz regiona.

“Atmosfera je bila fantastična. Drago mi je što smo ovdje došli da igramo utakmicu. Vjerovatno ćemo mi u nekoj narednoj utakmici biti domaćini. Pozitivno iznenađenje za mene je bilo kada smo izašli na teren, da su nam aplaudirali. Mislim da je to normalno jer smo sportisti, ali zahvaljujem se na fer i korektnom navijanju”, govorio je Tumbaković.

Osvrnuo se i na pet igrača koji su debitovali u reprezentaciji.

"Oni jesu debitanti. Grupa igrača koja je igrala već za mladu reprezentaciju. Imamo dobru saradnju sa selektorom U-21. Ti igrači bili su skautirani, imaju kontinuitet igra, a nametnuli su se i čekaće svoju šansu u bližoj budućnosti”, dodao je Tumbaković.

Portal Analitika