Društvo

Podijeliće 1,5 hiljada humanitarnih paketa

 Predstavnici Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) podijeliće 1,5 hiljada humanitarnih paketa preko Islamske zajednice u Crnoj Gori
Podijeliće 1,5 hiljada humanitarnih paketa
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Kako je objavljeno na sajtu Islamske zajednice, akciju “Year of Zayed” u Crnoj Gori danas je otpočela otpravnica poslova pri Ambasadi UAE, Hana Alkabi, podjelom humanitarnih paketa ispred Medrese u Podgorici.

»Mjesec Ramazan za muslimane je mjesec Božije milosti. Vođeni ovim, širom svijeta muslimani pokušavaju implementirati božiji imperativ jedni prema drugima i prema široj zajednici«, kaže se u saopštenju.

Tako će, kako se navodi, Ambasada UAE u Crnoj Gori, u znaku obilježavanja tog svetog mjeseca, u narednih nekoliko dana podijeliti 1,5 hiljada paketa preko Islamske zajednice.

»Povod za podjelu paketa je i taj da su UAE ovu godinu obilježili u znaku humanizma i filantropije povodom 100 godina od rodjenja osnivača države, Zayed bin Sultan Al Nahyan-a. Cio projekat su nazvali Year of Zayed«, pojašnjeno je u saopštenju.

Navodi se da će u toku cijele godine UAE širom svijeta, različitim humanitarnim projektima, oživjeti sjećanje na osnivača države, koji je bio prepoznat kao veliki filantrop.

Portal Analitika