Politika

Milačić: Lideri tradicionalne opozicije da napuste politiku

 Lokalni izbori pokazali su da je došlo vrijeme da lideri tradicionalne opozicije napuste politiku, ocijenio je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.
Milačić: Lideri tradicionalne opozicije da napuste politiku
MinaIzvor

On je kazao da je jučerašnji dan još jednom pokazao da »živimo u diktaturi straha u kojoj Demokratska partija socijalista (DPS), na izborni dan, ima razgranatu mrežu neformalnih paralelnih punktova, koji služe da se utiče na birače i da se kontroliše izborni proces«. 

»To je metastaziralo do te mjere da aktivisti DPS-a - lokalne kabadahije, špijuni i krimosi - batinaju aktiviste opozicionih partija, potežu oružje, otimaju kamere, tjeraju aktiviste opozicije iz djelova grada koji su pod njihovom kontrolom«, naveo je Milačić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je kazao da je zbog toga u nedjelju, prije zatvaranja biračkih mjesta, zamolio kolege iz opozicije da se sastanu i preispitaju priznavanje rezultata izbora u, kako je naveo, takvoj atmosferi otvorenog nasilja i orgijanja grube sile DPS-a. 

»Ništa od toga. Čak i oni najpozvaniji, čak i oni koji su juče najviše pretrpjeli od tog DPS-a, ne namjeravaju da ne prihvate ove rezultate i da se ozbiljnije uhvatimo u koštac sa onim što nam se juče dogodilo«, rekao je Milačić. 

To je, kako je kazao, iako partijski legitimno, loše po ukupnu demokratizaciju zemlje, »jer prihvatiti ovakav proces je ništa drugo do cementiranje ovakvih kriminalnih radnji, atmosfere ludila i opšteg bezakonja«.

Milačić je zahvalio svima koji su u nedjelju glasali opoziciju i nijesu prihvatili da ćute i budu apstinenti, a naročito onima koji su zaokružili Pravu Crnu Goru. 

On je rekao da su u toj partiji ponosni na svaki dobijeni glas jer je, kako je naveo, riječ o glasovima slobode, čistim kao suza.

Milačić je kazao da Prava Crna Gora postoji tri mjeseca, i da je za to vrijeme učestvovala u dva izborna procesa - na predsjedničkim i lokalnim izborima, što je, smatra on, više nego zahtjevan poduhvat i za mnogo veće i iskusnije političke partije. 

Prema njegovim riječima, i na predsjedničkim i na lokalnim izborima nijesu željeli da prihvate trule kompromise, već su izašli samostalno »u želji da stvorimo, stvarajući, čistu političku ponudu, bez repova i ne sakrivajući se iza koalicija, hrabro se hvatajući u koštac i sa vlašću i sa negativnim fenomenima u opoziciji«.

Portal Analitika