Svijet

Tramp optimističan po pitanju održavanja samita

Američki i sjevernokorejski zvaničnici sastali su se u selu na granici između Sjeverne i Južne Koreje u sklopu priprema važnog, dramom obavijenog samita koji prema riječima američkog predsjednika Donalda Trampa donosi "sjajan potencijal" za Sjevernu Koreju.
Tramp optimističan po pitanju održavanja samita
BlicIzvor

- Uistinu vjerujem da Sjeverna Koreja ima sjajan potencijal i da će jednoga dana biti velika ekonomska i financijska nacija - napisao je Tramp na Tviteru.

- Kim Džong-un slaže se sa mnom u tome. To će se potvrditi! -poručio je američki predsjednik, potvrđujući da je američki tim "stigao u Sjevernu Koreju kako bi pripremio njegov sastanak na vrhu sa sjevernokorejskim liderom Kimom.

Trampove su optimistične riječi bile u grubom kontrastu s onima izrečenima prije samo tri dana, kada je otkazao planirani samit zbog "otvorenog neprijateljstva" Pjongjanga. Čini se da su u međuvremenu diplomate imali pune ruke posla i da su - dobrim dijelom pod dirigentskom palicom Južne Koreje - uspjeli da poprave stvari i ponovno pokrenu pripreme za sastanak.

Portal Analitika