Zanimljivosti

„Spajdermen“ iz Malija spasio dijete

Migrant iz Malija Mamudu Gasama popeo se na četvrti sprat zgrade preko fasade kako bi spasio dijete koje je visilo s balkona u Parizu. Za manje od minuta, 22-godišnji Mamudu Gasama se preko balkona popeo do četvrtog sprata i spasio četvorogodišnje dijete.
„Spajdermen“ iz Malija spasio dijete
RTSIzvor

Predsjednik Emanuel Makron je pozvao mladića u Jelisejsku palatu kako bi mu lično zahvalio, a njegov postupak je pohvalila i gradonačelnica An Ildago koja je razgovarala sa njim.

„Čestitam Mamuduu Gasami na njegovoj hrabrosti i jer je spasao život djeteta“, navela je Ildago na Tviteru ističući da je on došao prije nekoliko mjeseci iz Malija, nadajući se da će u Francuskoj izgraditi novi život.

„Rekla sam mu da je njegov herojski postupak primjer za sve građane i da će Gradu Parizu biti drago da mu pomogne u naporima da se smjesti u Francuskoj“, navela je gradonačelnica Pariza.

Gasama je novinarima rekao da je hodao pored zgrade kada je vidio okupljenu gomilu. „Učinio sam to zbog djeteta. Hvala Bogu da sam ga spasio“, rekao je mladić za Parizijen.

 

Portal Analitika