Fudbal

Doveli smo ambicioznu ekipu

Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras posljednji trening pred prijateljsku utakmicu sa najboljom selekcijom Bosne i Hercegovine.
Doveli smo ambicioznu ekipu
Portal AnalitikaIzvor

„Hrabri sokoli“ su na teren stadiona Bilino polje istrčali u 18:30 časova i tokom sat vremena ispratili posljednje instrukcije selektora Tumbakovića i stručnog štaba.

Pola sata pred početak zvaničnog treninga našeg nacionalnog tima u Zenici na pitanja novinara odgovarao je selektor Tumbaković, koji je istakao da je reprezentacija, iako veoma oslabljena, uvijek sastavljena od najboljih igrača.

- Nismo u kompletnom sastavu ali kada se govori o reprezentaciji onda je veliko pitanje jesmo li ili nismo kompletni. Meni je ovo treći jun na mjestu selektora Crne Gore i kada smo igrali protiv Turske, tokom moje prve godine na ovom mjestu, jedva smo sastavili tim. Ovo je period kada je teško okupiti igrače jer oni u ovom terminu saniraju neke svoje stvari. Ovog momenta imamo četvoricu igrača koji su se operisali kako bi što spremniji dočekali početak sezone u klubovima ali i Ligu nacija. Nismo kompletni i zbog toga što određene igrače nisu pustili klubovi... Doveli smo jednu ekipu koja je ambiciozna i svi igrači su skautirani tokom dužeg perioda. Imamo mladih igrača od kojih očekujemo da u budućnosti budu na raspolaganju reprezentaciji - rekao je selektor Tumbaković.

Iskusni stručnjak dodao je da su utakmice sa BIH i Slovenijom prilika za igrače da opravdaju poziv u nacionalni tim.

- Grupa igrača koja je ovdje skautirana je od kada sam ja ovdje, tokom ove dvije i po godine. To su igrači koji nisu imali minutažu ali su praćeni i oni sigurno imaju ozbiljan kvalitet čim su pozvani. Pojedinci bi bili tu i da nije bilo ovih problema... Svi će dobiti šansu kroz ove dvije utakmice, da probaju da se nametnu i opravdaju poziv odnosom u procesu rada i minutaži koju budu imali kroz ove dvije utakmice - dodao je selektor „sokola“.

On dalje ističe da BIH ima izuzetne pojedince u svojim redovima.

- Imamo spisak igrača koji su pozvani i pogledali smo sve utakmice koje je Bosna i Hercegovina igrala u martu. MI možemo da pretpostavimo sastav ali vjerovatno i Robi ima nekih problema sa povredama, ali je kod njega to minimalno u odnosu na nas. I on će vjerovatno da proba nešto kroz ove dvije utakmice. Bosna i Hercegovina ima sjajne pojedince i prava je šteta što su napravili taj propust i što nisu otišli na Svjetsko prvenstvo. U jednom momentu plasman je bio toliko izgledan ali su onda došli neki iznenadni rezultati, prije svega protiv Kipra i Grčke od kojih je vaša reprezentacija sigurno kvalitetnija. Kada pričamo o pojedincima, a jako ih puno ima koji zavrijeđuju pažnju, odskaču dvojica igrača koji su vanserijski. Postoji i jedna grupa navijača koja još nije dostigla taj nivo, ali smo u procesu skautiranja vidjeli da imaju izuzetan kvalitet - zaključio je Tumbaković.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igra se sjutra na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, s početkom u 18 časova. Glavni sudija utakmice biće Dmitar Mečkarovski koji dolazi iz Makedonije.

Portal Analitika