Fudbal

Sutjeska krunisala sezonu pobjedom u Podgorici

Sutjeska, koja je ranije obezbijedila prvo mjesto, savladala je danas u Podgorici, u posljednjem, 33. kolu Telekom Prve crnogorske lige, Budućnost 3:2 i poslije četiri godine osvojila šampionski trofej. 
Sutjeska krunisala sezonu pobjedom u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

To je treća titula nikšićkog tima, koji je najbolji bio i 2013. i 2014. godine. 

Sutjesku su do trijumfa, 24. ove sezone, vodili Luka Merdović i Stefan Denković u Igor Ivanović u 52. minutu. Pogotke za Budućnost postigli su Darko Nikač u 86. i Miljan Vlaisavljević u 90. minutu.

Veliku pobjedu ostvario je Grbalj, koji je u Radanovićima savladao Mladost 2:1 i šampionat završio kao četvrtoplasirani. Grbalj će, ukoliko Mladost u finalu Kupa Crne Gore pobijedi Igalo, igrati Ligu Evrope.

Domaćin je pobijedio golovima Zdravka Dragićevića u 61. i Hulijana Montenegra u 86. minutu. Jedini pogodak za Mladost, koja je ranije izborila plasman na evropsku scenu, postigao je Admir Adrović u osmom minutu.

Bez pobjednika završen je duel Rudara i Zete u Pljevljima,0:0. Pobjedom u posljednjem kolu opstanak je obezbijedila Iskra, koja je u Tuzima savladala Dečić 3:0, golovima Miroja Jovanovića u 45, Željka Krstovića u 79. i Dejana Zarubice u 89. minutu.

U duelu za osmo mjesto i povoljnijeg rivala u baražu Petrovac je savladao Kom Eurozoks 1:0. Odlučujući pogodaak postigao je Martin Prekočević u 67. minutu.

Sutjeska je šampionat završila sa 79 bodova i ima 22 više od drugoplasirane Budućnosti. Mladost je osvojila 51, a bod manje Grbalj.

Sutjeska će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će kvalifikacije za Ligu Evrope igrati Budućnost, Mladost i Grbalj ili Igalo. 

Naredne sezone u Drugoj ligi igraće Dečić, dok će prvoligaški status, kroz baraž, pokušati da sačuvaju Petrovac i Kom Eurozoks.

Rival prvoligaškim ekipama biće drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Druge lige. 

Povratak u društvo najboljih izborio je Mornar.

Portal Analitika