Fudbal

Real juri 13. trofej, Liverpul šesti

Fudbaleri madridskog Reala i Liverpula odigraće večeras u Kijevu finalni meč Lige evropskih šampiona.
Real juri 13. trofej, Liverpul šesti
Sportski portaliIzvor

Madridskom timu to je 16. finale najkvalitetnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u Evropi, a trofej je osvajao 12 puta. Liverpul će osmi put igrati za trofej Kupa ili Lige šampiona, a šampionski trofej osvajao je pet puta.

Real je prvu fazu takmičenja završio kao drugoplasirani u H grupi, iza Totenhema, a na putu do finala eliminisao je Pari Sen Žermen, Juventus i Bajern.

Veliko iskustvo čuvenog Zizua i večeras će biti glavni adut Reala. Francuz je na savjetovao navijače Reala da se spreme za veliku borbu, jer finale neće biti lako.

"Imaćemo probleme sigurno. Liverpul je snažan tim, ali ćemo probati da ih ograničimo na što manje prilika za gol. I da se što manje trošimo kada ne budemo imali loptu, to je važno. To je naš plan. Optimista sam. Vjerujem u ovaj tim i u ove igrače, vjerujem da možemo do novog uspjeha", zaključio je Zinedin Zidan.

Liverpul je sezonu u Ligi šampiona počeo u plej-of rundi, gdje je pobjedama u oba duela eliminisao Hofenhajm i izborio grupnu fazu takmičenja.

U grupi je kao prvoplasirani, sa po tri pobjede i remija, izborio plasman među 16 najboljih, a na putu do finala izbacio je Porto, Mančester Siti i Romu.

Opšte je mišljenje da je Real favorit, drugačije ne misli ni Jirgen Klop.

"Real je veliki tim. Ali i mi smo. Imamo čime da se nosimo sa njima. Možda bismo od deset utakmica protiv njih izgubili devet, ali mene to ne zanima sve dok postoji mogućnost da u toj jednoj pobijedimo. Ključ finala? Biće to veliki izazov i za mene i za igrače. Moramo da budemo čvrsti u defanzivi, da tečno igramo kada krenemo naprijed"...

Duel na Olimpijskom stadionu u Kijevu počeće u 20 sati i 45 minuta. U prošlogodišnjem finalu Real je u Kardifu savladao Juventus 4:1.

Portal Analitika