Fudbal

Ko sve sa novim trenerom stiže na Stamford Bridž?

Promocija novog šefa struke u londonskom klubu se očekuje svakog trenutka, a navodno je već sastavljena i lista igrača koji će ovog ljeta pojačati klub.
Ko sve sa novim trenerom stiže na Stamford Bridž?
sportske.netIzvor

Čelsi je postigao dogovor sa Mauriciom Sarijem, iskusni Italijan će parafirati četvorogodišnju saradnju tešku šest miliona eura po sezoni.

"Plavci" su pristali i da plate klauzulu Napoliju, u iznosu od osam miliona eura, pošto je Sari još uvijek pod ugovorom na "San Paolu", iako mu je i zvanično stigla zamjena u vidu Karla Anćelotija.

Engleski mediji već su počeli da spekulišu o tome koga će Sari sa sobom iz Napulja povesti u London, a navodno se na njegovom spisku želja nalazi čak pet imena, prenosi "Evening Standard".

Sari na "Bridžu" hoće Albanca Elsaida Hisaja, koji može podjednako dobro da pokrije pozicije u defanzivi na oba boka. Uz njega, volio bi odbranu da pojača i angažovanjem iskusnog Raula Albiola, a želja 59-godišnjeg stručnjaka je i Kalidu Kulibali, koji je odavno na radaru "Plavaca". Ipak, Senegalac će jasno biti veoma skup, pa je pitanje da li Čelsi može da ga priušti. Što se tiče Hisaja i bivšeg štopera Valensije i Reala, albanski reprezentativac ima otpusnu klauzulu od 50 miliona eura, dok Španac ima klauzulu od šest miliona eura.

Italijan želi u novom klubu i dvojac iz veznog reda, naime, Čelsi će pokušati da angažuje Pjotra Zjelinskog, čija otpusna klauzla je 65 miliona eura, ali i Brazilca sa italijanskim pasošem Žoržinja, koji je i velika želja trenera Mančester sitija Pepa Gvardiole. Iako je Žoržinjo navodno dogovorio uslove sa "Građanima", smatra se da bi Sari mogao da ga ubijedi da promjeni mišljenje i umjesto na "Etihad" stigne na "Stamford Bridž". Vjeruje se da bi Napoli bivšeg vezistu Verone pustio za oko 60 miliona eura.

Pomenutih petorica fudbalera nalaze se na Sarijevom spisku želja, a Čelsi je i prije dolaska Italijana već oformio svoju listu potencijalnih pojačanja. Na njoj se nalaze ofanzivac Bajera iz Leverkuzena Lion Bejli, kao i fudbaler Votforda Ričarlison, dok je želja uprave da defanzivu pojača kapitenom Njukasla Džamalom Laselom.

Vidjećemo kako će se želje uprave i samog Sarija na kraju uklopiti, ali nekolicina od pomenutih fudbalera će od naredne sezone najvjerovatnije nositi "plavi" dres tima iz jugozapadnog Londona.

Uprava Čelsija je ipak riješena i da ostane u granicama FFP, pa će mnoge od pomenutih kupovina zavisiti i od prodaja igrača.

Portal Analitika