Društvo

FRANCA: Fabrika će uskoro stati na noge

Nakon velikog požara u kojem je oštećeno oko 90 procenata proizvodnih i poslovnih kapaciteta, fabrika Mesopromet nastavila je proizvodnju i dio poslova odvija se nesmetano.
FRANCA: Fabrika će uskoro stati na noge Foto: Franca marketi
Nova PobjedaIzvor

Vlasnik kompanije Hilmo Franca kaže da su zakupili dvije klanice manjih kapaciteta.

- Takođe, opremamo našu treću klanicu tako da smo prevazišli taj problem. Što se tiče proizvodnje i prerade gotovih proizvoda, pršute i ostalog, konsolidovali smo se i radimo sa 60 procenata kapaciteta, dok prerada kobasica, salama, treba da počne do kraja juna - kazao je Franca.

Prema riječima vlasnika firme, sada su fokusirani na adaptaciji oštećenog pogona.

- Pogon klanice je samo dijelom oštećen, tako da se nadam da ćemo i to ubrzo osposobiti za obavljanje djelatnosti. Ostali oštećeni djelovi fabrike se raščišćavaju i uklanjaju. Predstoji nam veliki rad i trud, ali uz pomoć Vlade, lokalne uprave, nadam se da ćemo vrlo brzo postaviti fabriku na noge - kazao je Franca.

Mesopromet zapošljava oko 800 radnika u proizvodnji i prema riječima France još su zaposleni.

- Svi su pomagali u gašenju požara i spašavanju inventara, pokazali su zdravi odnos i poštovanje i prema meni i poslu koji obavljaju. Veliku pomoć i podršku dobili smo i od mnogih građana i privrednika, na čemu sam im zahvalan- kazao je vlasnik fabrike. Mesopromet je od 1990. godine kada je osnovana kao porodična mesara postala najveća kompanija u Bijelom Polju i jedna od najvećih na sjeveru.

Osnivač kompanije Hilmija Franca sada ima 51 odsto vlasništva, a preostali dio je u vlasništvu članova porodice.

(opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika