Društvo

Zdravstvene ambulante vrijedne 150.000 eura za više od osam hilhada stanovnika

Više od osam hiljada građana Botuna, Zelenike, Cijevne, Dajbaba, Srpske, Dajkovića, Mitrovića i ostalih mjesta u tom dijelu Podgorice dobilo je danas dvije zdravstvene ambulante u  krugu zone Kombinata aluminijuma opremljene najsavremenijom opremom u vrijednosti od 150.000 eura, koje je kompanija Uniprom donirala Glavnom gradu i Domu zdravlja Podgorica.
Zdravstvene ambulante vrijedne 150.000 eura za više od osam hilhada stanovnika
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanom uručenju ključeva koje je simbolički predao vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, u prisustvu direktora Doma zdravlja Podgorica doc. Dr Nebojše Kavarića, istaknuto je da su to primjeri društveno odgovornog poslovanja kompanija, jer je Uniprom i izgradio i kompletno opremio ovaj objekat, a Dom zdravlja Podgorica je obezbijedio profesionalan i stručan kadar i opremu.

Kavarić je, obraćajući se brojnim zaposlenima u KAP-u i Domu zdravlja, kao i mještanima izrazio zadovoljstvo što se tvara zdravstveni centar Poslovna zona Podgorica, zahvaljujući prijateljima i partnetima iz kompanije UNIPROM, koji su kao društveno odgovorna organizacija prepoznali značaj i potrebu ulaganja u zdravstveni sistem.

''S obzirom da se grad širi, da raste broj stanovnika na ovom području, odlučili smo da približimo mještanima sa ovog područja usluge izabranog doktora i omogućimo im dostpniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu. Nakon otvaranja zdravstvenih ambulanti u Lijevoj Rijeci, Ublima, Berima, u Gornjoj Gorici, kao i objekta na Zlatici, koji je u izgradnji i ovaj novoizgrađeni objekat potvrda je nedvosmislene namjere Glavnog grada, drustveno odgovornih kompanija, samih  gradjana i Doma zdravlja Podgorica da uz pomoć Vlade Crne Gore unaprijedi zdravstevnu zaštitu u svakom dijelu Podgorice'' kazao je Kavarić. 

bg7-3006-preview

On je napomenuo da će Dom zdravlja Podgorica nastaviti da širi sistem primarne zdravstvene zaštite, kako bi medicinski timovi i službe stigli do svakog stanovnika Glavnog grada.

''Cilj menadžmenta Doma zdravlja Podgorica je obezbjeđivanje boljeg životog standarda za zaposlene u našoj ustanovi, kao podizanje standarda  nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga za sve naše građane. Stanovnici sa ovog područja danas dobijaju savremen, adekvatno uređen i opremljen prostor, a Dom zdravlja Podgorica je obezbijedio profesionalan i stručan kadar i opremu. Poslednja istraživanja govore o visokom stepenu zadovoljstva naših pacijenata ukupnim uslugama u Domu zdravlja, timovima izabranih doktora, ali i svim drugim dijagnostickim , terapijskim , savjetovališnim i rehabilitacionim uslugama koje postoje u našoj ustanovi. Trudićemo se da opravdamo, kako te visoke ocjene naših korisnika, tako i nesebičnu podrsku naših partnera poput Uniproma i Glavnog grada, kao domaćina svih nas koji radimo i privredjujemo na području naše Podgorice. Uz već tradicionalnu želju, da  i ovaj objekat i naši zaposleni u njemu budu gradjanima na dobroj usluzi, a da im istovremeno što manje trebaju, želim uspješan i sretan rad'' poručio je Kavarić. 

Kavarić je naglasio da kompanija UNIPROM treba da bude primjer svim institucijama, koje su u mogućnosti da svojim ulaganjem u zdravstveni sistem doprinesu unapređenju zdravlja stanovnika Glavnog grada, jer kako je kazao, zdravsteni sistem nije ono sto mislimo mi o njemu nego sto o njemu misle gradjani. 

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, kazao je da je uvjeren da će ovo poslužiti kao dobar primjer i nekim drugim društveno odgovornim kompanijama da u partnerstvu sa Glavnim gradom i ostalim institucijama sistema stvaramo uslove za veći kvalitet života u svakom dijelu Podgorice”. 

bg7-3024-preview

“Nedavno otvorili i Dom zdravlja u Gornjoj Gorici, a završetkom Višenamjenskog doma na Zlatici obezbijedićemo prostor i za potrebe Doma zdravlja i u tom objektu” rekao je gradonačelnik Stijepović. On je podsjetio da je ovo  šesti novootvoreni objekat zdravstvene zaštite u Podgorici za vrijeme proteklog mandata, što dodatno govori koliko je gradska uprava odgovorno i posvećeno pristupala rješavanju potreba građana kada su pitanju i efikasniji  servisi u oblasti zdravstva, iako zdravstvo nije u isključivoj nadležnosti lokalne samuprave.
“Posebno me raduje što će od danas stanovnici Zelenike, Dajbaba, Ljajkovića, Srpske i Botuna moći na lakši i dostupniji način koristiti usluge ove zdravstvene ustanove i što će od sada u neposrednoj blizini svojih domova imati sve neophodne uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu” zaključio je Stijepović.

Vlasnik komapnije Uniprom, Veselin Pejović, istakao je da su u neposrednoj blizini ovog lokaliteta Botun, Zelenika, Cijevni, Dajbabe, Srpska, Dajkovići, Mitrovići i ostala naseljenim u kojima ima oko 8 hiljada žitelja, što je bio povod da se obezbijedi adekvatan prostor za pružanje zdravstvenih usluga.

„Kompanija Uniprom je došla prije četiri godine u ovu sredinu smatrajući da bi je trebalo valorizovati, unaprijediti i od nje stvoriti jednu modernu poslovnu biznis industrijsku zonu. Raditi to u skladu sa visokim standardima ne znači samo misliti na zaposlene radnike Uniproma kao i buduće radnike kompanija koje su najavile svoj dolazak već se mora se voditi računa i o lokalnom stanovništvu, kao i o njihovim životnim interesima sa posebnim osvrtom i značajem zdravstvene zaštite” naglasio je vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović.  
 

Portal Analitika