Crna hronika

Drago mi je da sam medijsku mafiju priveo u sudnicu

Šeki Radončić je, na današnjem suđenja po tužbi Milke Tadić Mijović i Milene Perović Korać zbog navodnih uvreda u tekstovima u Pobjedi, kako vjeruje, dokazao da je Monitor fašistički list koji je građane Crne Gore nazvao ovcama. Na suđenje, gdje je Radončić svjedočio, došli su svi urednici, direktori kao i vlasnik Vijesti i Monitora. Radončiću je, kako nam je kazao, drago jer na jedno mjesto doveo svu medijsku mafiju u Crnoj Gori.
Drago mi je da sam medijsku mafiju priveo u sudnicu
Antena MIzvor

Na današnjem suđenju po tužbi direktorke Centra za istraživačko novinarstvo Milke Tadić Mijović i njene koleginice, urednice Monitora Milene Perović Korać u postupku zbog navodnih uvreda u tekstovima Pobjede od juna 2011. do aprila 2012. svjedočio je Šeki Radončić. On je, između ostalog, kazao kako je u Monitoru dok je Tadić Mijović bila direkotrica, korišćen isti stil pisanja, iste metafore koji su korišćene u knjizi Marka Vešovića „Miško Kesedžija i njegove bize“.

„Dokazao sam kako su stilske figure, hiperbole, ironija, sarkazmi i metaforičko izražavanje u našoj knjizi Miško Kesedžija i njegove bize, zbog koje Pobjedu i tadašnjeg urednika Srđana Kusovca tuže Milka Tadić i Milena Perović, mnogo blaže od onih koje je Marko Vešović nekada pisao u Monitoru, a objavljivala tadašnja direktorica Milka Tadić“, kazao je Radončić.

On je danas u sudu pokazao naslovnicu Monitora, kad je Tadić Mijović bila direktor, na kojoj piše „Otpor stoko“ a naslikana je ovca.

2505naslovnicamonitor

„Pokazujući naslovnicu i to pred vlasnikom Monitora Miodragom Perovićem, urednikom Esadom Kočanom i direkotricom Milkom Tadić, dokazao sam da je Monitor jedan fašistički list koji je građane Crne Gore nazvao ovcama“, kazao je Radončić.

U sudnici su danas bili čelnici Monitora i Vijesti: direktor Vijesti Željko Ivanović, urednik Vijesti Mihailo Jovović, urednik Monitora Esad Kočan na čelu sa vlasnikom Miodragom Perovićem. O tome, Radončić kaže:

U sudnicu su došli svi junaci naše knjige „Miško Kesedžija i njegove bize“, rekao je Radončić.

„Pokazali su svoje pravo lice jer su nevaspitano dobacivali, imali su upadice, smijali su se posebno Perović i Ivanović. Ono što je najvažnije - poslije dužeg vremena, na jednom mjestu, okupio sam viđene predstavnike medijske mafije u Crnoj Gori na čelu sa Perovićem.

Znači, posebno sam ponosan na činjenicu sam u sudnicu „priveo“ vođe medijske mafije u Crnoj Gori, Miodraga Perovića i Željka Ivanovića, koji su u silnom strahu od Šekija Radončića u sudnicu doveli desetak svojih vojnika iz Monitora i Vijesti, kako svoje urednike i novinare naziva Don Mikeli, i tako izvršili pritisak na Sud i dali podršku svojim „palim vojnicima“ Milki Tadić i Mileni Korać”, rekao je Radončić.

Dok je Radončić čitao negativne rečenice o sebi iz Monitora, kad je izgovorio onu gdje je pisalo: “Šeki, ti si prodana duša”, Miodrag Perović je dobacio: “Što jes, jes”.

“Miško Perović je opet, svojom nevaspitanom upadicom, dokazao da je dripac sa doktorskom disertacijom. On je uskočio sa upadicom da bi me prekinuo jer zna kakve su sve gadosti pisali. Ja sam mu odgovorio da je špijun jer me privodio u svoj stan da me isleđuje Vukašin Maraš, što Perović nije negirao”, kazao je Radončić novinarima nakon suđenja.

S obzirom na to da je Perović sjedio odmah do sudije Dragana Šćepovića koji na to nije reagovao, jer kako je rekao, nije čuo, zastupnik Pobjede advokat Nikola Martinović zatražio je izuzeće sudije.

Nakon što je traženo izuzeće sudije, ročište je odgođeno na neodređeno vrijeme.

Portal Analitika