Crna hronika

Novi detalji u istrazi ubistva Kruščića

Ubica Miodraga Migija Kruščića (49) iz Podgorice bio je višeslojno obučen, što ukazuje da je dok se pripremao za hladnokrvni zločin i te tako razmišljao da istražitelje navede na pogrešan trag.
Novi detalji u istrazi ubistva Kruščića
PobjedaIzvor

Analizom snimaka sa nadzornih kamera, inspektorima je jasno da je ubica htio da prikrije izgled i da je, zbog debele crne trenerke sa kapuljačom i čizmama sa velikim đonom, izgledao krupniji. Istražitelji su analizirali izjave očevidaca, iskaz novinarke ,,Vijesti“ Jelene Jovanović koja je sjedjela za stolom sa žrtvom i posljednja razgovarala sa Kruščićem, pa onda uporedili svjedočenja sa snimcima sa nadzornih kamera.

Na osnovu te analize došli su do zaključka da prvobitni utisak da je ubistvo počinio 190 centimetara visoki, krupni, muškarac ne odgovara realnom izgledu zločinca, već da je riječ o nešto nižoj osobi. Ti novi detalji neće znatnije olakšati istragu, jer je ubistvo odrađeno profesionalno, uz dobru koordinaciju učesnika. Očito je da su organizatori likvidacije imali dojavu o Kruščićevom kretanju, precizno su snimili lokaciju, a ubica je bio navođen od pomagača koji je imao pregled situacije.  Ubica je, nakon što je izletio iz portuna, trčeći prišao Kruščiću koji je sjedio sa Jovanović.

 Na snimku je zabilježeno kako Kruščić priča i gestikulira rukama, a sve izgleda kao da nešto žustro objašnjava.  U tom trenutku, iz portuna je izašla starija žena koja je nosila kese, što je Kruščiću iz nekog razloga odvuklo pažnju i okrenuo se, na kratko, ka njoj.

Ubrzo nakon toga, za njom se pojavio i ubica. Prišao je stolu sa uperenim pištoljem ka Kruščiću. Jovanović ga je upozorila, kako se moglo protumačiti sa snimka, nakon čega je Kruščić pokušao da pobjegne, napravio nekoliko koraka, ali mu likvidator nije ostavio šansu da preživi.

 Ispalio je čak devet metaka u njega, ne osvrćući se ka Jovanović koja se sagnula ispod stola. Potom je ubica otišao kroz prolaz gdje ga je u upaljenom ,,golfu 6“ čekao drugi učesnik zločina, koji ga je i dovezao. Očito je da u likvidaciji nijesu učestvovala samo dvojica neposrednih izvršilaca.

Kako Pobjeda saznaje iz izvora bliskih istrazi, likvidatori Kuruščića imali su i logističara, koji ga je „doveo“ do žrtve, a najvjerovatnije je osmatrao iz susjedne zgrade. Detalji o kojima su ubice razmišljale, potvrđuje da je ovaj zločin bio dobro isplaniran i da su ga izveli profesionalci uz značajnu podršku logističara, koji je dao znak ubicama kad da krenu. Automobil „golf 6“ ubice su zapalile, ostavivši prethodno u njemu pištolj „glok“ i ostale tragove koje je vatra, najvjerovatnije, učinila bezvrijednim za dalju istragu.

To će se, ipak, detaljnije znati nakon forenzničke obrade. Istražitelji vjeruju da su, osim dvojice neposrednih izvršilaca, u likvidaciji Kruščića učestvovale još najmanje dvije osobe: logističar koji je ,,tipovao“ žrtvu i još jedna osoba koja je čekala sa spremnim zamjenskim vozilom za nastavak bijega nakon što su zapalili ,,golf 6“. 

Kruščić je ubijen u ponedjeljak dok je sjedio sa Jovanović u bašti lokala „Palata“ na Starom aerodromu.  Motiv njegovog ubistva, kako istražitelji tvrde, su njegove poslovne veze sa članovima „škaljarskog“ klana. Istražitelji će vještačiti telefonske listinge i tako će utvrditi s kim je Kruščić kontaktirao neposredno prije likvidacije, kada se čuo sa Jovanović s kojom je dogovorio susret u lokal „Palata“ i da li je nakon dogovora o sastanku bilo još kontakata. Pokušaće i da ispitaju ko je sve mogao znati vrijeme i mjesto gdje će se sresti Kruščić i Jovanović. 

Portal Analitika