Politika

Đukanović: U nedjelju će pobijediti evropski put razvoja Crne Gore

Podgorica mora pobjedom naše politike na izborima 27.maja nastaviti da bude predvodnik daljeg ekonomskog razvoja Crne Gore. Sve drugo bio bi antiistorijski proces. U nedjelju će pobijediti evropski put razvoja Crne Gore. Pobjednički za broj 1 - kazao je lider DPS-a i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, tokom pobjedničke konvencije u Podgorici.

Đukanović: U nedjelju će pobijediti evropski put razvoja Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Moramo da damo dalji impuls da ostvarujemo dobro svakog građanina Podgorice i Crne Gore”, poručio je Đukanović. Kazao je da su sebi dali tri važna zadatka.

- Prvi da nakon pobjede na izborima nastavimo da vršimo vlast, drugi - da sačuvamo ubjedljivu donimaciju nad konkurencijom, a treći  - da nastavimo da bilježimo rast. Ako je suditi na osnovu argumenata kojim smo se predstavili građanima, nemam nikakvu dilemu da ćemo ostvariti sva tri postavljena cilja - siguran je Đukanović.

- Ostvarili smo ponajveća istorijska dostignuća, to sam rekao prije par dana tokom inauguracije, a moćni pečat svim tim ostvarenjima upravo je dala Podgorica... Podgorica je danas urbanistički obogaćen grad, snažno infrastrukturno i ekonomski razvijen grad, centar savremene Crne Gore - rekao je Đukanović.

Kazao je da danas u Podgorici imamo nove mostove, nove sadržaje društvenog života, te da je Podgorica danas evropska legitimacija savremene Crne Gore.

Govoreći o ciljevima, naglasio je da je važan dalji razvoj saobraćajne infratsrukture, dalji razvoj aerodroma, "moramo završiti skupe zaobilznice, veoma skupe komunalne sisteme kojim obezbjeđujemo održiv život Podgorice i zdravlje ljudi u podgorici, da unapređujući temelje PG stvaramo uslove za razvoj ekonomije i novih radnih mjesta".

24vukovic

U pobjedu je siguran i nosilac liste Demokratske partije socijalista na loklanim izborima u Podgorici profesor Ivan Vuković.

"Znam ubjedljivo ćemo pobijediti za Podgoricu, za Crnu Goru. Bićemo u nedjelju ubjedljivo prvi",  poručio je Vuković.

"Sve dok su ovi drugi takvi kakvi su mi moramo da pobjeđujemo. Ako danas iskreno slave 21.maj oprostićemo im što su 2006. bili na pogrešnoj strani istorije. Ako danas iskreno žele da grade Podgoricu, oprostićemo im što su je rušili kad god im se ukazala prilika. U ime bolje budućnosti, oprostićemo mračnu prošlost, u ime ljubavi, oprostićemo im mržnju", kazao je Vuković i dodao:

“Oduvaćemo ih 27. maja kao sjever podgorički, i natjeraćemo ih da se presaberu i sebi i drugima priznaju da ovakvi kakvi su, nijesu od koristi ni sebi ni drugima”, zaključio je Vuković.

dps2

Gradonačelnik Slavoljub Migo Stijepović uvjeren je da će u nedjelju ostvariti još jednu važnu pobjedu.

“Realizovali smo mnoge projekte. Sa istom pažnjom se posvetili gradskom i prigradskim područjima. Uspostavili novi vid komunikacije sa građanima. Nema lažnih planova i obećanja, nema demagogije i dodvoravanja. Naši uspjesi su vidljivi na svakom koraku. Stojimo čista obraza pred našim građanima. Zato u nedjelju, za broj 1, za dobro građana”, istakao je on.

dps1

Šef podgoričkog DPS-a Vladan Vučelić se zahvalio partijskoj mreži na predanom radu u ovoj kampanji. Uvjeren je u pobjedu na izborima u nedjelju.

dps3

“Sinoć smo čuli da hoće da se molbilizuju. Znamo kakav je njihov naum na izborni dan. Da prave haos i nered ispred naših izbornih štabova. Znamo da to rade u sinhronizaciji sa pojedinim medijima i NVO. Poručujemo im da se okanu tih nauma u nedjelju. Poručujem im da pokušaju da ispoštuju demokratski izborni proces i da im prioritet budu ideje, a ne mržnja”, jasan je bio Vučelić.

Portal Analitika