Društvo

Barbara Simović odbranila prvi diplomski rad

Studentkinja prve generacije studenata Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Barbara Simović uspješno je odbranila diplomski rad „Roman Zaloga Vladimira Mijuškovića u kontekstu poslijeratne romaneskne prakse“, pred Komisijom koju su činili predśednik prof. dr Novak Kilibarda, član prof. dr Milorad Nikčević i mentor doc. dr Vladimir Vojinović. 
Barbara Simović odbranila prvi diplomski rad
Portal AnalitikaIzvor

Diplomski rad Barbare Simović je prvi odbranjeni rad na FCJK, mladoj visokoškolskoj instituciji, koju je 2014. godine osnovala Vlada Crne Gore.

Barbara Simović je rođena u Podgorici, đe je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Godine 2014. upisala je FCJK i tokom studija se istakla kao jedan od najboljih studenata, s prośečnom ocjenom 9,82.

Dobitnica je Nagrade za najboljega studenta, koja joj je uručena na svečanosti Prijestonice Cetinje 2017. godine. Osim toga, bila je i dvogodišnji stipendista Ministarstva prosvjete, kao i dobitnica CEEPUS-ove stipendije za studije u inostranstvu. Jedan semestar osnovnih studija provela je na Pedagoškome institutu u Klagenfurtu (Austrija), đe je takođe ostvarila zapažene rezultate. Tokom studija, pokazala je interesovanje za književnu kritiku i objavila nekoliko radova.

„Čestitam koleginici Simović i Fakultetu za crnogorski jezik i književnost“, kazao nam je doc. dr Vladimir Vojinović.

 

Portal Analitika