Košarka

Bez Dubljevića u junu

Bojan Dubljević najvjerovatnije neće nastupati za Crnu Goru u mečevima protiv Bjelorusije i Slovenije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo za košarkaše.
Bez Dubljevića u junu
Portal AnalitikaIzvor

Centra Valensije očekuje težak plej-of španske ACB lige i borba za mjesto u Evroligi naredne sezone. Nikšićanin je podigao nivo forme u posljednja dva mjeseca.

Zbog preklapanja kalendara Evrolige i FIBA nije igrao za Crnu Goru u prva dva ,,prozora“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u novembru prošle i februaru ove godine. U junu klupskih mečeva nema, ali...

- Sumnjam da ću moći da igram naredne utakmice reprezentacije. Imam povredu koju vučem već duže vrijeme i kojoj je potrebno vrijeme i mirovanje da se zaliječi. Nakon ligaške sezone moj glavni cilj je da se u potpunosti oporavim - rekao je Dubljević.

Prva zvijezda Valensije ipak ne zatvara vrata reprezentaciji za nastup ovog ljeta.

- Ukoliko se plasiramo u drugu rundu kvalifikacija, a odlične su šanse za to, vjerujem da ću moći da pomognem reprezentaciji u mečevima koji nas čekaju u septembru. Do tada ću moći da budem spreman u potpunosti, što sada nije slučaj - kazao je Bojan.

U superlativima je govorio o novom selektoru Crne Gore, treneru Monaka Zvezdanu Mitroviću.

- Igrači, kompletan tim, svi vjerujemo u njega. Rezultati koje je ostvario sa Monakom su fantastični. Nije lako biti nasljednik Bogdana Tanjevića, koji je košarkaška legenda, ali vjerujem da je Zvezdan izuzetan izbor za selektora. Vjerujem da ćemo makar pobijediti Bjelorusiju u junu i dobiti šansu za drugu fazu kvalifikacija - rekao je Dubljević.

Dubljević je ranije ove sedmice izabran u drugu petorku sezone španske ACB lige, na poziciji centra. Plej-of u Španiji za Valensiju počinje u ponedjeljak.

Portal Analitika