Abiznis

Za tri godine uložili 26 miliona eura

Rezultati rada lokalne uprave u prethodne tri godine vidljivi su i mjerljivi. U brojkama, realizovali smo projekte vrijedne 26 miliona eura, dug opštine je smanjen, a sve je urađeno bez novih kreditnih zaduženja. Ima još dosta posla, vjerujem da ćemo na izborima u nedjelju zbog svega što smo uradili dobiti povjerenje građana da nastavimo zajedno, da istim tempom razvijamo Pljevlja i unapređujemo život u našem gradu - kaže predsjednik opštine Mirko Đačić.
Za tri godine uložili 26 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći o finansijskoj situaciji on kaže da su naslijedili ogromne dugove.

- Prošle godine smo prihodovali 12,6 miliona bez kreditnih zaduženja, što je apsolutni rekord u posljednih deset godina. Vratili smo kredite, više od šest miliona eura. Dakle, dva miliona godišnje smo vraćali bankama, što je ogroman novac koji smo mogli da uložimo, na primjer, u puteve, vodovode... naglašavam, uz sve što smo radili ni jedan euro novih kredita nijesmo uzeli i na tu činjenicu smo posebno ponosni – kaže Đačić.

U fokusu lokalne uprave, kaže prvi čovjek opštine, bila je pored ostalog zaštita životne sredine. U taj segment uloženo je 11,5 miliona eura.

- Od 11,5 miliona najviše novca se odnosi na postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, 6 miliona eura. Podsjećam da je ranije uloženo milion u glavni gradski kolektor, prethodno je uloženo 250.000 u fekalnu kanalizaciju MZ Ševari i blizu 200.000 u fekalnu kanalizaciju naselja Radosavac. Ukupno, čitav taj sistem glavnog kolektora, postrojenja i sekundarne mreže „težak“ je 8 miliona eura. Takođe, urađen je glavni projekat rekonstrukcije postrojenja pitke vode Pliješ, pri kraju je tenderska procedura izvođača radova za mini toplanu. Naravno, zaštita životne sredine i dalje će biti visoko na listi prioriteta – kaže Đačić.

Bilo je puno posla tokom cijelog mandata i na sanaciji gradskih saobraćajnica.

- Asfaltirali smo 70 ulica, od čega je 10 ulica temeljno, detaljno rekonstruisano. To oblast koju su najviše pozdravili građani, a gdje je zakazala prethodna vlast - kaže Đačić.

Kad je u pitanju saobraćaj i bezbjednost, on ističe realizaciju velikog projekta - izgrađena je Ulica Treće sandžačke i dio Volođine ulice.

- Uložili smo velika sredstva u sanaciju spomenika na Stražici, a takođe i u vjerske objekte. Završen je aneks osnovne škole u naselju Guke, rekonstruisane Srednja stručna škola i četiri osnovne. I Gimnazija „Tanasije Pejatović“ će biti rekonstruisana. Izgrađen je objekat Doma starih, u koji je uloženo 2,7 miliona eura. Dobili smo jedan od najkvalitetnijih objekata društvenog standarda u Pljevljima koji bi mogao da služi svojoj svrsi u bilo kojoj od zemalja Evropske unije - kaže ponosno Đačić.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika