Crna hronika

Miodrag Kruščić ubijen iz „gloka“

 Miodrag Migi Kruščić (49) iz Podgorice ubijen je iz „gloka“ – saopšteno je Pobjedi iz izvora bliskih istrazi. 
Miodrag Kruščić ubijen iz „gloka“
Portal AnalitikaIzvor

Pronađene su čaure od ovog pištolja, koje su poslate na vještačenje, ali se analizom ne očekuju značajni pomaci u istrazi. Istražitelji su do ove informacije došli analizom tragova koji su pronađeni na dvije lokacije – Starom aerodromu, gdje je stradao Kruščić, i na Ćemovskom polju, gdje su ubice zapalile automobil u kojem je pronađen i dio „gloka“.

Prema saznanjima Pobjede, ubica je bio u crnoj trenerci, crnim patikama, imao je rukavice, a na glavi kapuljaču od trenerke i silikonsku masku na licu. Treći dan od ubistva istražitelji nemaju trag koji bi ih doveo do identiteta likvidatora.

Pregledom video-snimka sa nadzornih kamera, kao i iskazom svjedoka ubistva – novinarke Vijesti Jelene Jovanović, utvrđeno je da su u zločinu učestvovale najmanje dvije osobe. Direktni egzekutor izašao je iz crnog „golfa 6“, kolašinskih registarskih oznaka, prišao stolu gdje su sjedjeli Kruščić i Jovanović i pucao mu u leđa.

Utvrđeno je da su „golf 6“ i tablice vozila koji su koristile ubice ukradene u Kolašinu, što upućuje da se radi o brižljivo isplaniranom zločinu, iza kojeg stoji organizovana kriminalna grupa. Kruščić je ubijen ubrzo nakon što se sastao sa novinarkom Jovanović u bašti lokala „Palata“. Kako je ona ispričala inspektorima, sreli su se na njegovu inicijativu, kako bi prikupila informacije za tekst o plaži Trsteno.

U jednom trenutku, ubica je izašao iz automobila, primakao se stolu i Kruščiću uperio pištolj u leđa i pucao. Jovanović se odmah sagnula ispod stola i izbjegla projektile. Kruščić je pokušao da pobjegne, napravio nekoliko koraka, ali mu je maskirani ubica prišao i pucao u glavu.

Kruščić je bio vlasnik diskoteke „Bigl“. Ranije su u njegovom vlasništvu bili ,,Pub 111“, ,,City Hall“, ,,City Becks“, ,,Market“ i ,,Dr Brajer“. Izvori iz bezbjednosnih službi tvrde da je Kruščić bio blizak „škaljarcima“ i da ga je to koštalo života.

U istrazi ubistva saslušano je više osoba iz kavačkog i škaljarskog klana. Inspektori nemaju dilemu da je ubistvo Kruščića nastavak obračuna kriminalnih grupa.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika