Društvo

Razvojem socijalnog preduzetništva do radne integracije OSI

Udruženje paraplegičara Cetinje, organizovalo je danas prvi sastanak  sa korisnicima projekta i partnerom: AD. Štamparija ,,OBOD'' povodom početka realizacije projekta: ,,Razvojem socijalnog preduzetništva do radne integracije OSI'' dodijeljen od ZZZ.CG u okviru grant šema.
Razvojem socijalnog preduzetništva do radne integracije OSI
Portal AnalitikaIzvor

Opšti cilj projekta je smanjenje stope nezaposlenosti u Prijestonici za osobe sa tjelesnim invaliditetom, a specifičan cilje je razvoj socijalnog preduzetništva-digitalne štampe.

''Rezultati  projekta koji će biti ostvareni su: Obuka kod poslodavca za samostalnu izradu propagandnog materijala; Obuka sa procesom štampe na digitalnim štamparskim mašinama; Obuka iz računovdostva u preduzetništvu. Obuka će se sprovoditi  a devet korisnika projekta. Nakon obuke predviđeno je zaposlenje za šest korisnika projekta, na period od šest mjeseci u Udruženju paraplegičara Cetinje, sa  ciljem razvoja socijalnog preduzetništva-digitalne štampe, I to  na poslovima: operatera za pripremu za štampu (digitalna štampa i osnove ofset tehnologije) i  operatera za finansije i računovodstvo u preduzetništvu'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, obuku kod poslodavca i mentrorsku podršku sprovodiće partner na projektu AD. Štamparija ,,OBOD’’

''Na sastanku je potpisan Ugovor o partnerstvu između Udruženja paraplegičara Cetinje i AD Stamparije OBOD. Ugovor su potpisali u ime Udruženja paraplegičara Cetinje Predsjednik Dejan Tmušić a u  ime AD Štamparije OBOD Tehnički direktor Blažo Milić'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika