Društvo

ZORICA KOVAČEVIĆ: Očekujem da nadležni što prije riješe slučaj zamjene bebe

Povodom nedavnog slučaja zamjene beba, direktorica Kliničnog centra Zorica Kovačević u razgovoru za TV Pink M kaže da ostaje pri stavu da je posrijedi vjerovatno namjerna greška. Vjeruje ipak u institucije sistema dodajući da je na nadležnima, da utvrde šta se tačno dogodilo.
ZORICA KOVAČEVIĆ: Očekujem da nadležni što prije riješe slučaj zamjene bebe
Pink M/Portal AnalitikaIzvor

Pretpostavljam da je to urađeno namjerno, ako znam da je po protokolu medicinska sestra morala da najmanje pet puta provjeri broj, na pločici na djetetu i majki, bez obzira što je majka bila prisutna, procedura zahtijeva određene poslove koje mora da odradi - kazala je Kovačević.

Kovačević kaže, da je ponosna na rad krovne zdravstvene institucije u CG u posljednjih preko godinu, koliko je na njenom čelu. Uz podršku Vlade Crne Gore, obezbijeđena je savremena oprema vrijedna više od sedam miliona eura, više od četiri milona donacija, novac za edukovanje zaposlenih u KCCG, kao i na smanjene liste čekanja, uprkos ogromnom obimu posla u KCCG.

Ponosna sam da smo u prošloj godini uradili milion i 600 usluga na poliklinici, preko 14 hiljada operacija, preko 80 hiljada ljudi je prošlo kroz urgentni blok, preko tri hiljade i 500 porođaja, 10 000 dijaliza, sve to govori da je KCCG odradio ogroman posao za zdravstveni sistem Crne Gore - ističe ona.

 

Portal Analitika