Politika

Đukanović-Kan: Uspješna saradnja CG i UNICEF-a

Predsjednik Milo Ðukanović i regionalna direktorka UNICEF za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan zadovoljni su dosadašnjom uspješnom saradnjom Crne Gore i UNICEF-a koja je rezultirala unapređenjem sistema promocije i zaštite prava djeteta u Crnoj Gori.
Đukanović-Kan: Uspješna saradnja CG i UNICEF-a
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su se osvrnuli na ostvarene rezultate u oblasti deinstitucionalizacije djece i inkluzivnog obrazovanja i ukazali na značaj daljeg intenziviranja aktivnosti na planu iskorjenjivanja nasilja u porodici i nad djecom i pravne zaštite djece, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Ðukanović je istakao da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan partner UNICEF-u i ukupnom sistemu UN-a, kako bi zajedničke aktivnosti dodatno unaprijedile položaj najranjivije populacije.

Regionalna direktorka UNICEF-a Afšan Kan, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, kazala je da Crna Gora može biti primjer i drugim zemljama u uspješnosti sprovođenja programa i podsticaj za pokretanje novih akcija sa ciljem razvoja socijalnih i emotivnih vještina kod djece.

Sagovornici su iskazali očekivanja da će saradnja u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena i osnažena sa ciljem kreiranja okruženja za nesmetan razvoj djeteta.

U razgovoru je učestvovao i šef kancelarije UNICEF u Crnoj Gori Osama Makavi.

Portal Analitika