Politika

Integracija regiona imperativ za napredak i razvoj

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je zamjenicu predsjednika Vlade i ministarku odbrane Makedonije Radmilu Šekerinsku koja boravi u posjeti Crnoj Gori.
Integracija regiona imperativ za  napredak i razvoj
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora i Makedonija imaju tradicionalno dobre, prijateljske odnose zasnovane na uzajamnom povjerenju i zajedničkim strateškim ciljevima, ocijenjeno je tokom susreta.

Predsjednik Đukanović izrazio je očekivanje da će saradnja dvije države biti dodatno unaprijeđena i razmjenom iskustava u procesu evropske i evroatlantske integracije Crne Gore i Makedonije. Saradnja u regionu pretpostavka je za evropeizaciju i izgradnju partnerskog odnosa sa EU, za njegovu stabilnost i evropsku budućnost, kao i za bolji kvalitet života za građane svih zemalja Zapadnog Balkana, kazao je Đukanović.

Ministarka Šekerinska je istakla da Crna Gora za Makedoniju pretstavlja inspiraciju zbog načina na koji je zavrijedila punopravno članstvo u NATO i dinamike ka učlanjenju u EU, posebno imajući u vidu regionalni i globalni kontekst.

Sagovornici su se saglasili da je integracija regiona imperativ za njegov dalji napredak i razvoj, ali i za jačanje stabilnosti i konkurentnosti Evropske unije.

Portal Analitika