Politika

Crna Gora i Makedonija su prirodni regionalni partneri

Crna Gora i Makedonija su prirodni regionalni partneri, sa dobrim političkim odnosima i brojnim mogućnostima za jačanje ekonomske saradnje – rezime je današnjeg razgovora  predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa zamjenicom predsjednika Vlade i ministarkom odbrane Republike Makedonije Radmilom Šekerinskom-Jankovskom.
Crna Gora i Makedonija su prirodni regionalni partneri
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović je naglasio da će Crna Gora kao NATO članica i prva sljedeća koja će ući u EU, podijeliti svoja integraciona iskustva sa Makedonijom i drugim državama koje žele da idu istim putem.      

Na sastanku je bilo riječi o značaju kontinuiranog sprovođenja strateških politika za budućnost dviju država i uticaju jasnih političkih ciljeva na sprovođenje unutrašnjih reformi. 

Sagovornici su se osvrnuli i na poruke sa Samita o Zapadnom Balkanu u Sofiji i istakli važnost održavanja fokusa Evropske unije na Region. Postignuta je saglasnost da se poštovanjem principa regate šalje snažna poruka prevashodno malim državama da ulazak u Evropsku uniju u najvećoj mjeri zavisi od postignutih rezultata. 

 

Portal Analitika