Politika

SDP: Otvaranje graničnog prelaza „Grabom“ od životne je važnosti za Plav i sjever CG

Kandidati za odbornike SDP Plav – Promjene na djelu, posjetili su danas budući granični prelaz „Grabom“ između Crne Gore i Albanije. Sa ovog mjesta upućen je apel vlastima da se ubrzaju radovi i da se put što prije završi, a granični prelaz što prije otvori. Albanija i Evropska unija su odavno odradile svoj dio posla, jedino Crna Gora kasni. Ovaj put je od životnog značaja za Plav, Gusinje, i crnogorske opštineovog područja na sjeveru - poručuju iz SDP-a
SDP: Otvaranje graničnog prelaza „Grabom“ od životne je važnosti za Plav i sjever CG
Portal AnalitikaIzvor

''Vodeći računa o svim segmentima života i razvoja Plava smatramo da je otvaranje ovog puta jedan od najvažnijih životnih i egzistencijalnih projekata odnosno najvažnijih promjena na djelu, za građane ovog dijela Crne Goreza koji ćemo se zalagati svim kapacitetima. Ovo je najkraći i najbrži put kojim se iz Plava do Podgorice može doći, za oko sat vremena vožnje, umjesto dosadašnjih tri i po do četiri sata. A ujedno, i najbolja veza sa primorjem'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, taj put je prioritet. 

''Nama je ovaj put prioritet jer se samo tako može zaustaviti dalji odlazak mladih, a šansa da se oni koji su otišli vrate, prije svih i studenti, i svi uspješni ljudi koji žive i rade van Plava. Šaljemo poruku onima u vrhu vlasti Crne Gore, koji još uvijek nisu ispoštovali dogovor oko otvaranja ovog prelaza i izgradnje puta, da ja naša partija godinama inicirala važnost ovog putai na lokalnom i na državnom nivou. Podrška predsjednika Ranka Krivokapića sa lica mjesta i danas to nabolje potvrđuje.Kandidati za odbornike iz Plava došli su putem kroz Albaniju, dok je delegacija iz Podgorice došla putem iz suprotnog smjera. Od granice do Podgorice potrebno je samo dvadesetak minuta'', ističe se u saopštenju. 

Oni šalju poruku da su i dalje tu i da će se boriti za izgradnju tog puta kao i za bolji život građana. 
''Takođe ćemo se zalagati za izvršavanje preuzetih obećanja, i svega što može u budućnosti biti od koristi lokalnoj i široj zajednici. Osim za ovaj put, borićemo se i za otvaranje novog graničnog prelaza između Crne Gore i Albanije, a to je  „Ćafa vranices“ iznad Jasenice i Trokuza. Time bi se stvorili uslovi za spajanje Nacionalnog parka „Prokletije“ i Nacionalnog parka „Valjbona“, i stvaranje mađunarodnog nacionalnog parka, koji će biti biti velika ekonomska razvojna šansa Plava, Gusinja i regiona, posebno kada su u pitanju poljoprivreda i turizam'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika