Protokol

Đukanović- Palmer: Zahvalnost Vašingtonu na kontinuiranoj podršci

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se tokom 2BS Foruma sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom.
Đukanović- Palmer: Zahvalnost Vašingtonu na kontinuiranoj podršci
Izvor

Uz čestitke za zvanični početak predsjedničkog mandata, Palmer je prenio predsjedniku Đukanoviću spremnost američke administracije da nastavi da pruža snažnu podršku Crnoj Gori i u procesu integracije u EU, radi što bržeg dostizanja evropskih standarda.

Predsjednik Đukanović je izrazio zahvalnost Vašingtonu na kontinuiranoj podršci i pomoći euroatlantskoj integraciji Crne Gore, i zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije zemlje, uz ocjenu da je period u kojem su dvije države učvrstile parnerstvo potvrdio da dijelimo zajednički sistem vrijednosti.

Đukanović i Palmer su se takođe saglasili da su sloboda medija i izražavanja i vladavina prava bitne pretpostavke za demokratizaciju društva, i za napredak u evropskoj integraciji.

Veći dio razgovora bio je fokusiran na razmjenu mišljenja o aktuelnim procesima u regionu, imajući u vidu značaj očuvanja njegove stabilnosti, kao i poziciju Crne Gore na Zapadnom Balkanu.

Portal Analitika