Politika

Svaki četvrti zaposleni u Podgorici mora biti Srbin

Nosilac liste Srpske koalicije Dobrilo Dedeić kaže da svaki četvrti stanovnik Podgorice pripadnik srpskog naroda, ali je tek svaki 50 zaposleni u državnim i organima lokalne samouprave.
Svaki četvrti zaposleni u Podgorici mora biti Srbin
Portal AnalitikaIzvor

On navodi da je prosto zapanjujuće da u eri višepartijskog sistema Srbi nisu ništa ostvarili za sebe u glavnom gradu Crne Gore.

“Za to vrijeme, DPS je izvršio kolektivnu pljačku, a tajkuni iz redova vladajuće oligarhije, postali su preduzetnici u Podgorici. Sumnjivim biznisom se bave i oni koji od jednog do drugog izbornog ciklusa obećavaju rušenje vlasti, a Mila Đukanovića održavaju porazima koje često predstavljaju kao pobjede. Vrijeme je da se Srbi osvijeste, da rade isto ono što su već usavršili i Albanci i Bošnjaci u Podgorici i Crnoj Gori”, tvrdi Dedeić.

Ipak, kako ističe, ima razloga za optimizam.

“Plužine su dokaz da je DPS počeo da gubi glasove, dobio je manje glasova nego prošli put. Demokratski front, kao programirana opozicija, je sa 30 posto glasova sa državnih izbora pao na 13 odsto. Nikada manje mandata. Vrijeme je za smjenu jedne profiterske političke generacije u srpskom narodu. Profiteri moraju u istoriju. Ne mogu Podgoricu voditi ljudi koji državi duguju pola miliona evra”, zaključuje Dedeić.

Portal Analitika