Politika

Zašto je vaš potpredsjednik bio na inauguraciji Đukanovića?

Zašto je potpredsjednik Socijalističke narodne partije prisustvovao jučerašnjoj inauguraciji Mila Đukanovića, "grobara crnogorske mladosti", upitale su Demokrate, ističući da u SNP-u pokušavaju da pobjegnu od pomenutog pitanja - glavom bez obzira.
Zašto je vaš potpredsjednik bio na inauguraciji Đukanovića?
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu u Demokratskoj Crnoj Gori, umjesto odgovora ostacima dijela sedme frakcije SNP-a, na brutalne neistine i njima svojstvena podmetanja, postaviće ponovo jedno jednostavno pitanje:

“Zašto je jedino vaša partija imala predstavnika na jučerašnjoj inaguraciji posljednjeg evropskog diktatora, kojoj nije prisustvovala niti jedna druga opoziciona partija, niti jedan državnik Evrope i svijeta, kao ni najznačajnije diplomate u Crnoj Gori”, pitale su Demokrate.

Kako dodaju, s obzirom da u SNP-u govore o finansijama, valja ih podsjetiti da su finansije Demokrata za ove četiri godine prošle sve moguće kontrole, da su nadležni boravili mjesecima u njihovim prostorijama i da su, nakon svega, dobili pozitivne izvještaje i najviše ocjene i nevladine organizacije MANS i Državne revizorske institucije i Agencije za spječavanje korupcije.

“Za razliku od nas, SNP je dobila negativne reizororske izvještaje DRI uz jasne optužbe za zloupotrebe i nezakonito poslovanje, što se praktično nije desilo niti jednoj drugoj političkoj partiji u Crnoj Gori. Toliko o finansijama, a mi zaista nijesmo nadležni da utvrđujemo koja od svih frakcija koje imate u Partiji ili Glavnom odboru je odgovorna za zloupotrebe o kojima govore nadležni organi”, poručuju Demokrate.

Na kraju, kažu, opet se dolazi do one elementarne političke časti.

“Da ona postoji, rekli bi ste da ste za prethodne četiri godine zbog rezultata koje je Aleksa Bečić sa timom ljudi ostvario u sjajnoj kampanji “Mladost. Mudrost. Hrabrost” 2014. godine prihodovali samo u Podgorici oko 250.000 eura i da ste zahvaljujući tom sjajnom rezultatu zaradili stotine hiljada eura. Naravno, vi ne pominjete prihode koje vam je Bečić donio, već troškove kampanje za lokalne izbore u 14 opština, koja je bila najmanja u odnosu na sve političke konkurente”, ističu Demokrate.

To je, ocjenjuju, "jadno, bijedno i providno".

“Dok se vi bavite ovakvim podmetanjima i idete na inaguraciju grobara crnogorske mladosti, mi radimo udarnički da bi 27. maja pobijedili onoga koga vi inagurisaste juče na Cetinju. Prenesite mu da odlično stojimo, da svakim danom rastemo i da ćemo ga sigurno pobijediti”, zaključuju Demokrate.

Portal Analitika