Košarka

Budućnost i Mornar u finalu

Košarkaši Budućnosti i Mornara plasirali su se u finale plej-ofa šampionata Crne Gore.
Budućnost i Mornar u finalu
Portal Analitika/MinaIzvor

Podgoričani su sa 2:0 u seriji izbacili Lovćen u polufinalu, iako je večeras bilo uzbudljivo u prijestonici. Igrači Lovćena su pružili sjajan otpor velikom favoritu, imali čak šut za pobjedu, pa i za produžetke.

Na kraju je šampion slavio 78:75. Cetinjani su imali šut Draška Albijanića za tri poena za preokret pri rezultatu 75:77, a nakon što je Gibson realizovao samo jedno slobodno bacanje, Korać je sa centra pokušao Cetinjanima da donese dodatnih pet minuta, ali je lopta izašla iz obruča.

Kod "plavih" koji su tokom meča imali najviše sedam poena prednosti, najefikasniji je bio Gibson sa 15 poena, 14 uz 11 skokova dodao je Ilić, a Nikola Ivanović 12 poena i pet asistencija.

Lovćen je odlično parirao, tokom prve četvrtine imao i 11 poena prednosti. Najzaslužniji za to bio je Aleksa Popović sa 17 poena, osam skokova i šest asistencija. Korać je dodao 14 poena i po šest skokova i asistencija, dok je Albijanić ubacio 16 poena.

Mornar je bio veoma ubjedljiv u Nikšiću, slavio protiv Sutjeske 100:78 i tako zakazao veliko finale sa dobro poznatim rivalom. 

Finalna serija počinje 24. maja. Igra se na tri pobjede, a Budućnost ima prednost domaćeg terena.

Portal Analitika