Politika

Demokrate: Đeljošaj prijetio Camaju

Demokrate tvrde da je nosilac liste Albanske alternative na lokalnim izborima u Podgorici, Nik Đeljošaj, u privatnoj poruci na Viberu uputio je prijetnju kandidatu za odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada i predsjedniku Demokratskog savjeta Demokrata, Štjefanu Camaju zbog statusa koji je Camaj objavio na svom Fejsbuk profilu.
Demokrate: Đeljošaj prijetio Camaju
Portal AnalitikaIzvor

Kažu da se Camaj statusom osvrnuo na intervju koji je Đeljošaj prethodno dao portalu RTCG.

“Camaj je na albanskom jeziku iznio stav da i kad bi, kojim slučajem, Albanska alternativa, i osvojila mandat na podgoričkim izborima, ona ne bi pregovarala s opozicijom jer bi svojim šefovima u Podgorici morala da vraća dugove. Očito je da je ova Camajeva rečenica pogodila u suštinu uloge Albanske alternative na podgoričkim izborima, pošto je Nik Đeljošaj, nakon ovog stava predsjednika Demokratskog savjeta Demokrata, njemu, na albanskom jeziku, putem platforme Viber, uputio prijetnju: “I ke 48 ore me spjegua kyt fjalin e funfit! Ose me me kerrkua falje” ( ” Imaš 48h da objasniš ovu poslednju rečenicu ili da tražiš izvinjenje”). Ovo je klasična mafijaška poruka, koja neodoljivo podsjeća na Đukanovićevu od prije neki dan da novinari pucanj u Lakić treba da shvate kao upozorenje”, navode iz Demokratske CG.

camajev-status

Ako je Đeljošaj osokoljen mafijaškom retorikom Mila Đukanovića, poručuju Demokrate, odlučio da se i sam oproba u istoj, poručujemo mu da sa nama na taj način neće razgovarati, a od Tužilaštva zahtijevamo da hitno reaguje.

“Sloboda govora je civilizacijsko dostignuće, za koje smo se nadali da smo ga dostigli kao i tolika razvijena društva savremenog svijeta. Međutim, očito je da dok Crnom Gorom vedri i oblači čovjek koji daje odriješene ruke za pucanje na novinare, o slobodi govora ćemo i dalje moći samo da sanjamo. Što se tiče Demokratske Crne Gore, u prijetnji Štjefanu Camaju i pucnju u Oliveru Lakić golim okom, bez potrebe za grafolozima, vidimo identičan rukopis. Ovo je još jedan u nizu monstruoznih napada koji nedvosmisleno ukazuju na to da je Crna Gora žestoko zagazila u dosad još nečuvene i neviđene zone totalitarizma”, navode oni.

Prijetnjom koju je uputio Camaju, smatraju u ovoj partiji, Đeljošaj je samo potvrdio istinitost Camajevog stava da je za Đeljošaja Đukanović slika i prilika i jedini mogući sagovornik nakon izbora u Podgorici, kao što je to bila i HGI na Parlamentarnim izborima, koja je imala dugove slične onima koje bi, da osvoji mandat, imao Đeljošaj.

Đeljošajeva perfidna komunikacija sa političkim konkurentima i cijelom javnošću nastavljena je i u debati na RTCG gdje je Đeljošaj, na albanskom jeziku, da ga sagovornici ne bi razumjeli, albanskom narodu u oči ispaljivao neistinu da nije prijetio Štjefanu Camaju i da Demokrate žele da osujete AA da osvoji mandat.  Zato, poštovani građani Malesije i cijele Podgorice, 27.maja ne dozvolite da našim gradom upravljaju kriminalci i njihovi poslušnici, ne dozvolite da vam DPS i njegovi sateliti “mažu” oči igrajući na vaša vjerska i nacionalna osjećanja, već im se hrabro oduprite i izaberite ljude za 21.vijek!”, naglašavaju oni.

prijetnja-na-vb
Portal Analitika