Društvo

„Crnogorsko – argentinska fondacija“ u Lovćencu

U čast 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore delegacija „Crnogorsko – argentinske fondacije“ posjetila je crnogorsku zajednicu u Lovćencu i tom prilikom položila cvijeće na biste Petra II Petrovića Njegoša i kralja Nikole.
„Crnogorsko – argentinska fondacija“ u Lovćencu
Portal AnalitikaIzvor

U Crnogorskom kulturnom centru Milorad Krivokapić i Nenad Stevović, dvojica od pet osnivača „Crnogorsko – argentinske fondacije“, održali su predavanje o Argentini i životu crnogorskih iseljenika u toj dalekoj zemlji. Tom prilikom predstavljene su i knjige publicista i istraživača koji su pisali na tu temu, dr Novaka Jovanovića, Kataline Milović, Marijana Miljića i Gordana Stojovića.  

Predsjednik „Crnogorsko – argentinske fondacije“ Milorad Krivokapić uručio je zahvalnice Udruženju „Krstaš“ i Crnogorskom kulturno prosvjetnom društvu „Princeza Ksenija“.

„Crnogorsko – argentinska fondacija“ je osnovana 2014. godine i do sada je realizovala niz projekata u cilju istraživanja migratornih procesa u pravcu Južne Amerike i povezivanja potomaka crnogorskih iseljenika iz Argentine sa svojom postojbinom Crnom Gorom.

Portal Analitika