Fudbal

Milan ubjedljiv, Napoli poslao Krotone u Seriju B

Fudbaleri Milana pobijedili su na svom stadionu ekipu Fiorentine rezultatom 5:1, dok je Napoli savladao Krotone sa 2:0 i tako ga poslao u Seriju B.
 Milan ubjedljiv, Napoli poslao Krotone u Seriju B
Sportski portaliIzvor

Milan je do pobjede došao poslije preokreta, pošto je mlađani Simeone pogodio za 0:1 u 20, minutu, poslije asistencije Kijeze.

Ipak, poslije samo tri minuta Čalhanoglu je izjednačio na 1:1, a potom je u finišu prvog dijela proigrao Kutronea za 2:1.

U drugom dijelu igre, Milan je dotukao Fiorentinu, prvo je pogodio Kalinić, potom opet Kutrone i za kraj Bonaventura.

Napoli je takođe kao domaćin bio bolji od Krotonea i poslao ga u Seriju B. Napoli je do pobjede došao golovima Milika i Kaljehona, a dvostruki asistent bio je Insinje.

Ovaj meč nije imao rezultatski značaj za Napoli, ali jeste za Krotone koji je poslije pobjede Spala, ostao prvi ispod crte sa 35 bodova.

Spal se izvukao pošto je na svom terenu pobijedio Sampdoriju sa 3:1, Kaljari je pobjedom nad Atalantom sačuvao status prvoligaša.

Udineze je u rezultatski nebitnoj utakmici pobijedio Bolonju rezultatom 1:0, identičnim ishodom Kjevo je dobio Benevento takođe kao domaćin.

Dakle, sada je preostalo još samo jedno, direktan duel Lacija i Intera za Ligu šampiona, Juve, Napoli i Roma idu u elitno takmičenje, Milan direktno, a Atalanta u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Putnici u Seriju B su od ranije Benevento i Verona, a od danas i Krotone.

Portal Analitika