Fudbal

Torino slavio u Đenovi

Fudbaleri Torina slavili su na gostovanju u Đenovi u okviru 38. kola Serije A.
Torino slavio u Đenovi
sportske.netIzvor

Izabranici Valtera Macarija slavili su na "Luiđi Ferarisu" rezultatom 1:2 (0:1) u okviru posljednjeg kola italijanskog prvenstva.

Na isteku pola časa igre, "Bikovi" su došli do prednosti. Odlična akcija gostiju, Beloti sa lijeve strane proigrava Falkea, a Španac lako sa par metara pogađa nebranjeni dio mreže "Grifona".

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon nešto manje od 15 minuta igre u nastavku na sličan način Torino došao i do drugog gola. Ovog puta je u ulozi asistenta bio Ansaldi, a gol je postigao vezista Bazeli.

Đenova se vraća u 80. minutu, očajno je reagovao jedan od defanzivaca gostujuće ekipe, poklonio je loptu Goranu Pandevu, koji lobuje nemoćnog Vanju Milinković-Savića i smanjuje na 1:2.

Samo tri minuta kasnije, nova nada za Đenovljane, Kristijan Ansaldi dobija drugi žuti karton nakon jednog neopreznog starta, "Grifoni" su u finiš susreta ušli sa igračem više.

Do kraja je mreža Milinković-Savića ipak ostala netaknuta, te je Torino upisao trijumf na njegovom debiju u Seriji A.

Tako su "Bikovi" skočili na deveto mjesto na tabeli sa 54 osvojena boda u sezoni 2017/18, ali bi mogli da padnu za poziciju ukoliko Sampdorija, koja ima isti broj bodova, upiše trijumf u posljednjem kolu.

Đenova je 12. na tabeli, a i oni bi mogli da padnu za jedno mesto, ukoliko Bolonja u 38. kolu dođe do tri boda.

Portal Analitika