Društvo

I Natalić i Đukić odbili funkcije direktora Klinike za ginekologiju

Sindikat doktora medicine (SDMCG) saopštio je na svom Fejsbuk profilu da je nakon smjene dr Vojislava Miketića, mjesto direktora Kiinike za ginekologiju i akušerstvo ponuđeno dr Danku Nataliću i dr Ivanu Đukiću, ali da su i oni odbili funkciju. Podsjetimo, juče je dr Azis Haliti odbio tu funkciju, nakon što je imenovan za vršioca dužnosti Klinike za ginekologiju i akušerstvo.
I Natalić i Đukić odbili funkcije direktora Klinike za ginekologiju
Portal AnalitikaIzvor

Podsetimo, Miketić  je smijenjen u četvrtak sa te funkcije, zbog, kako su saopštili iz Kliničkog centra Crne Gore, do sada nezabilježenog incidenta koji se desio na Odjeljenju za terminsku novorođenčad kada je majka greškom otpuštena kući s tuđom bebom.

Protiv medicinske sestre R. Ž. koja je predala tuđu bebu podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 218 Krivičnog zakonika Crne Gore koji se odnosi na podmetanje, zamjenu ili neki drugi način promjene porodičnog stanja djeteta. R. Ž. će i disciplinski odgovarati.

Osim Miketića u četvrtak su smijenjeni i načelnica i glavna sestra Odjeljenja. I protiv njih su kao i protiv dežurnog ljekara-neonatologa, pokrenuti disciplinski postupci,  saopštili su iz Kliničkog centra.

U znak protesta, stotinak ljekara Kliničkog centra okupilo se u petak zbog smjene direktora Miketića. Miketić je, kako je saopštio medijima, odbio da podnese ostavku tvrdeći da snosi odgovornost u istoj mjeri koliko direktorka KCCG Zorica Kovačević i ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Portal Analitika