Politika

Do 18 sati glasalo 79,36 odsto birača

Na lokalnim izborima u Plužinama do 18 sati glasalo je 79,36 odsto birača, saopšteno iz Opštinske izborne komisije (OIK). Predsjednik OIK-a Milodarko Jokanović kazao je agenciji MINA da nema podataka o izbornim nepravilnostima, osim prigovora Demokratske Crne Gore.
Do 18 sati glasalo 79,36 odsto birača
Portal AnalitikaIzvor

Pravo glasa na izborima, ima 2.544 birača. Birači mogu da glasaju na 26 biračkih mjesta.

Opštinskoj izbornoj komisiji izborne liste predale su četiri partije i jedna koalicija, a birači će moći da glasaju na 26 biračkih mjesta.

Prvi na glasačkom listiću su Socijaldemokrate “SD Ivan Brajović – Dosljedno za Plužine”, a nosilac liste je Miodrag Bakrač.

Pod brojem dva je koalicija Demokratskog fronta, koju čine Nova srpska demokratija, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore i Demokratska narodna partija, a nosilac izborne liste je Zoran Blagojević.

Vladajuća stranka u Plužinama, Socijalistička narodna partija, biće pod brojem tri, a na čelu te liste je aktuelni predsjednik Skupštine opštine, Mijuško Bajagić.

Lista pod nazivom “Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele – Dođi kući imamo plan” je pod brojem četiri, a njen nosilac je Novica Gogić.

Izborna lista “Za dobro građana Plužina! Pobjednički! DPS” je na petom mjestu, a na njenom čelu je predsjednica plužinskog odbora te partije, Ljiljana Blagojević.

Portal Analitika