Fudbal

Azar donio Čelsiju osmi trofej FA kupa!

Fudbaleri Čelsija u finalu FA kupa Engleske na "Vembliju" su pobijedili Mančester Junjated sa 1:0 i turbulentnu sezonu na kraju učinili trofejnom.
Azar donio Čelsiju osmi trofej FA kupa!
Sportklub.Izvor

Jedini strijelac za "plavce" bio je Eden Azar koji je u 23. minutu realizovao jedanaesterac.  

"Crveni đavoli" su ostali na 12 titula u ovom takmičenju i nisu uspjeli da se izjednače sa rekorderom Arsenalom, dok su "plavci" pehar osvojili poslije šest godina i na vječnoj listi izjednačili se sa Totenhemom.

Čelsi je bio bolji u prvom poluvremenu, Junajted u drugom, a utisak je da je ekipa iz Londona oštećena za još jedan nedosuđeni penal poslije igranja rukom Ešlija Janga.

Osvajanjem trofeja Antonio Konte je ispunio dio plana u sezoni 2017/18. ali je vrlo vjerovatno da mu je duel sa "crvenim đavolima" bio posljednji na klupi Čelsija. Italijan je izbjegao da bude prvi menadžer poslije više od pola veka koji je dvije godine uzastopno poražen u finalu nacionalnog kupa.

Sa druge strane Žoze Murinjo je prvi put u Engleskoj poražen u finalu kupa - ima četiri Liga kupa i jedan FA.

Napadač Čelsija Olivije Žiru četvrti put u posljednjih pet godina osvojio FA kup, tri puta sa Arsenalom i sada sa timom sa "Stamford Bridža".

Interesantan je i podatak da je prvi put posle 80 godina i duela Preston - Hadersfild finalni meč završen rezultatom 1:0. 

Tok meča:

Oba tima su oprezno počeli utakmicu i u prvih desetak minuta nije bilo mnogo uzbuđenja. Bakajoko je u 13. minutu pao u šesnaestercu Junajteda poslije duela sa Matićem, ali sudija Oliver nije reagovao.

Dva minuta kasnije i "crveni đavoli" su gledali u glavnog arbitra poslije duela Sančeza i Mozesa, ali ni ovoga puta nije bilo najstrože kazne.

U 21. minutu penal za Čelsi. Fabregas je asistirao Azaru, a Džons oborio brzonogog napadača u šesnaestercu.

Portal Analitika