Politika

Nekadašnji as Mančester Junajteda podržao koaliciju Za 21. vijek

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Crvene Zvezde i prvi stranac u istoriji Mančester Junajteda Nikola Nino Jovanović, podržao je koaliciju „Podgorica za 21. vijek“, koju predvode Demokrate i Građanski pokret URA, saopšteno je iz ove koalicije.
Nekadašnji as Mančester Junajteda podržao koaliciju Za 21. vijek
Portal AnalitikaIzvor

“Naša Podgorica i naša Crna Gora zaslužuju bolju, odgovorniju i sposobniju upravu, koja će voditi računa o svim građanima i koja će naš grad razvijati na iskustvima modernih evropskih prijestonica. Stvaranjem takvog ambijenta, neopterećenog identitetskim pitanjima i vještačkim podjelama, svi se nesmetano možemo baviti svojim poslovima i jačati životni standard. Podržavam ove mlade ljude, jer naša Podgorica zaslužuje mnogo bolje“, ukazao je Jovanović.

Jovanović je bivši reprezentativac Socijalističke federativne republike Jugoslavije (SFRJ), sa kojom je učestvovao na svjetskom prvenstvu u Španiji, 1982. godine. Početkom osamdesetih godina iz beogradske Zvezde prelazi u Mančester Junajted, tada legendarnog trenera Rona Atkinsona, pritom odbivši neuporedivo bolju ponudu Bajern Minhena. Popularni „Nikki“ je bio ljubimac navijača sa Old Trafforda, dok je u 359 mečeva za Crvenu Zvezdu postigao čak 50 golova.

On podsjeća da presudnim miješanjem politike u fudbal i sport, stručnjaci ne mogu doći do izražaja.

image1

“Oslobođenjem našeg grada od stega partije, stvaraju se preduslovi i da naš gradski klub FK Budućnost povrati nekadašnju slavu i u potpunosti iskoristi sve potencijale. Pored toga, našoj Podgorici je neophodno drugačije upravljanje prostorom, ekonomijom i svim raspoloživim resursima, koji moraju biti korišteni prema potrebama svih građana, a ne privilegovanih pojedinaca“, ukazao je Jovanović.

Koaliciju „Za 21. vijek“, kako ističu,  ranije je podržao i proslavljeni fudbaler Dragan Guzo Vujović, ali i alternativni umjetnik i kantautor Rambo Amadeus.

Portal Analitika