Zabava

Otkriveni šokantni detalji iz života Vitni Hjuston

U ranim 20-im postala je superzvijezda manekenskog izgleda i nevjerovatnih glasovnih mogućnosti…
 Otkriveni šokantni detalji iz života Vitni Hjuston
StoryIzvor

Dokumentarac Oskarom nagrađenog reditelja Kevina Mekdonalda – “Whitney”, premijerno je prikazan u Kanu ove nedjelje,a priča priču o životu umjetnice predivnog glasa koja je od pronađena mrtva u hotelskoj kadi 2012. godine.

Imala je samo 48-godina, a ovaj dokumentarac, pokušao je da odgovori na pitanje šta ju je je odvelo na taj put samouništenja.

Vitni Hjuston je jedna od najprodavanijih umjetnica 20. veka, ali umjesto njenim glasom mediji su, većinom, i to nekoliko godina prije njene smrti, bavili upravo njenom ovisnošću o drogama. Mekdonald se tako u svom dokumentarcu pita zašto nikada nije mogla da se riješi ovisnosti i kako neko ko djeluje tako srećno i vrckavo može biti toliko izmučen. Intervjuisao je većinu, ako ne i sve njene najbliže saradnike, uključujući i njenog bivšeg supruga Bobija Brauna i zaključio da je bila ukleta od trenutka kada se rodila.

Stariji rođaci i danas se sjećaju kako je bila predivno dijete, a uz ljepotu pričalo se i o njenim vokalnim sposobnostima. Njena majka bila je učiteljica pjevanja pa je tako i sama Vitni odrastala uz muziku, a najviše gospel, u koji se zaljubila. Ali ta ljubav nije bila dugog vijeka. Uništila ju je afera koju je njena majka Sisi Hjuston imala sa sveštenikom i zbog koje su se njeni roditelji razveli.

U to je vrijeme njena majka je bila prateći vokal poznatim muzičarima kao što su Elvis Prisli i Areta Frenklin. Vitni je još kao tinejdžerka pratila majku na njenim nastupima, a 16. rođendan proslavila je uz kokain, piše BBC. U ranim 20-im postala je superzvezda manekenskog izgleda i nevjerovatnih glasovnih sposobnosti.

Izgledala je poput ‘američke slatke djevojke’ koja dolazi iz dobre hrišćanske porodice. Ali malo ko je tada znao šta se zapravo događa iza tog balona ljepote i sjaja. Kućni snimci svjedoče o bistroj djevojci uvek spremnoj na šalu i onoj koju je zavisnost o drogama promijenila, uništila. Snimanje dokumentaraca o nevjerovatno talentovanim muzičarima postao je trend, posebno kada je riječ o muzičkim divama koje su umrle tragičnom smrću.

Portal Analitika