Društvo

Na plaži Pizana spasilačka služba, postavljene bove i kante za otpatke

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u duhu društveno odgovornog poslovanja i brige o bezbjednosti kupača angažovalo je ronioca koji je danas postavio bove sa morske strane cijelom dužinom plaže Pizana u Starom gradu.
Na plaži Pizana spasilačka služba, postavljene bove i kante za otpatke
Portal AnalitikaIzvor

"Pored ovoga na Pizani su postavljene i kante za otpatke, a na kupalištu je od sjutra obezbijeđena i spasilačka služba, odnosno jedan spasilac, koji je završio obuku za spašavanje na vodi i posjeduje legitimaciju važeću za tekuću godinu u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Crne Gore.

Ove aktivnosti Javno preduzeće sprovodi u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju uređena i izgrađena kupališta u Crnoj Gori. Na ovaj način će do konačne odluke tenderske komisije za davanje u zakup ovog kupališta i pribavljanja mišljenja od strane Ministarstva finansija na uloženu žalbu, ova gradska plaža biti u funciji za predstojeće praznike i dolazeću ljetnju sezonu", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je u sklopu redovnih predsezonskih radova na uređenju nezakupljenih djelova morskog dobra u Opštini Budva, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore prije nelkoliko dana završilo radove na ravnanju i uređenju Pizane.

"Nakon uklanjanja neprimjerenih metalnih konstrukcija, prije 20-tak dana od strane ranijeg korisnika uklonjeni su i polomljeni betonski ostaci i armatura i izvršeno ravnanje platoa u neposrednom zaleđu plaže. Ovi radovi prestavljaju samo prvu interventnu fazu uređenja, dok će sveobuhvatniji radovi biti izvedeni nakon ljetnje turističke sezone za šta je već raspisan javni tender", dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika